Baronii sindicaliști se folosesc de profesori și greva generală pentru a-și crește veniturile, în timp ce consecințele unui sistem de educație blocat vor fi plătite de elevi și părinți. Sindicaliștii blochează negocierile cu Guvernul, insistând cu anumite solicitări care nu permit o soluționare rapidă a problemelor.
Sindicatele sunt conduse de baroni care au strâns impresionante averi din această activitate. Anton Hadăr, liderul sindicatului Alma Mater, a fost plătit, în 2021, de 13 instituții ale statului român:
436.000 lei de la Universitatea Politehnică București, pentru activități didactice și cercetare;
peste 65.000 de lei – membru ARACIS;
Circa 6.000 de lei de la Academia Oamenilor de Știință
2.866 lei – UEFSCI
8.276 de lei, membru corespondent al Academiei de Științe Tehnice
Membru în șase comisii de doctorat la diferite universități de stat – circa 5.000 de lei
Membru într-o comisie de dizertație, la academia forțelor terestre din Sibiu – 3.541 de lei
14.058 de lei de la Consiliul Economic și Social
În 2021, Anton Hadăr a băgat în buzunare 550.000 de lei, adică peste 100.000 de euro net. Hadăr mai are, în conturi bancare sau titluri de valoare, aproape două milioane de lei.
De asemenea, Marius Nistor, liderul sindicatului „Spiru Haret”, a avut venituri de peste 255.000 de lei, în 2021. Cele mai mari venituri de pe care le-a încasat sunt cele din sindicat: 78.288 lei – salariul de președinte al Federației Spiru Haret și 72.000 lei – salariul de președinte la Sindicatul Salariaților din Învățământ București. Marius Nistor câștigă 150.000 de lei doar pentru rolurile sale din sindicate, în timp ce le plânge de milă profesorilor.
Sindicaliștii sunt decuplați de la ceea ce vor profesorii și nu le pasă că toate cadrele didactice care participă la grevă pierd bani pentru zilele de muncă. Sindicaliștii vor avea în continuare salariile de la sindicate, însă profesorii greviști vor avea salarii mai mici pe perioada grevei.
Singura intenție a sindicaliștilor este aceea de a bloca unitățile de învățământ, într-o perioadă de examene naționale și instabilitate pe scena internațională, încercând să profite pentru a-și crește veniturile. Sindicaliștii nu s-au arătat dispuși să negocieze nimic cu Guvernul, ci vor doar să-și impună ideile care nu pot fi susținute de economia românească într-o perioadă cu numeroase provocări economice, mai ales după ce Germania a intrat în recesiune tehnică.
Mulți dintre profesori vor să se întoarcă în clase și să reia cursurile, pentru a nu pune în pericol viitorul elevilor care trebuie să termine anul de studii. Profesorii se văd afectați de reaua credință în negocieri a sindicaliștilor, numai că baronii de sindicate au alte planuri și blochează capitala într-o perioadă de criză internațională. Ar fi trebuit să protesteze în Piața Victoriei, dar au blocat traficul și apoi au mers spre Parlament, blocând cea mai importantă și circulată zonă din București. Sindicalismul de rit vechi caută să slăbească Guvernul, declanșând o grevă generală înainte de dialog și înainte de orice tentativă de a rezolva problema la masa discuțiilor.
Cei care decontează efectele acestui șantaj practicat de sindicaliști sunt părinții și elevii aflați în pragul examenelor. Elevii întârzie cu examenele, în timp ce sindicaliștii își încasează salariile uriașe. Elevii vor trebui să recupereze orele pierdute, școlile vor fi dezorganizate și aglomerate, iar mulți părinți vor fi nevoiți să apeleze la meditații pentru a-și ajuta copiii.