Skip to content
Politică

Cum se intersectează Udrea cu ministrul Justiţiei în jurul unui „lagăr de distrugere”

Cum se intersectează deputatul Elena Udrea cu ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, în jurul unui „lagăr de distrugere”. Ce probleme extrem de grave semnalează fostul ministru al Turismului.

Într-un status postat, miercuri, pe Facebook, Udrea pune din nou pe tapet principala problemă care o nemulţumeşte în ultimele luni: condiţiile proaste din arestul preventiv. În acest context, fostul demnitar din guvernul Emil Boc îi dă dreptate lui Cazanciuc, care spunea, în februarie, că „puşcăria nu este hotel de cinci stele”. Totuşi, ea atrage atenţia că un ministru al Justiţiei trebuie să se preocupe ca închisoarea „să nu fie pepinieră de infracţionalitate, ori lagăr de distrugere a celor care ajung acolo”.

„Nu credeam ca o sa citez vreodata ceva din domnul Cazanciuc. In februarie, raspunzand afirmatiilor mele despre dezastrul din arestul Politiei Capitalei, spunea ca „puscaria nu este hotel de cinci stele”. Evident ca nu si nici cel mai inversunat sustinator al drepturilor omului nu ar pretinde asa ceva. Dar ca ministru al Justitiei, trebuie sa fii preocupat ca puscaria sa nu fie pepiniera de infractionalitate, ori lagar de distrugere a celor care ajung acolo. Asa ca, merita sa il citez cu aceasta noua declaratie, mai potrivita pentru cineva care conduce justitia din Romania” este mesajul Elenei Udrea.

Ea ataşează un link către o ştire Agerpres care îl citează pe Robert Cazanciuc spunând, marţi seară, la TVR, că actualele condiţii de detenție existente în unele penitenciare din România pot fi comparate cu cele din lagărele de concentrare, fiind departe de standardele existente în Uniunea Europeană.

„Din păcate, în România de astăzi avem condiții de detenție care de multe ori pot să semene cu un lagăr de concentrare. Nu exagerez cu nimic când spun acest lucru și îmi asum acești termeni. Nu s-au făcut investiții de zeci de ani în anumite locuri, avem penitenciare care funcționează neîntrerupt de la 1780, avem penitenciare transformate din foste fabrici, foste unități militare în unități de detenție. Nu se pot asigura condițiile cerute unui stat membru al Uniunii Europene”, a declarat Cazanciuc la televiziunea publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *