Skip to content
Politică

Cum se poate „restarta” România în opinia lui Cozmin Gușă. Care este „condiția unică”

În cadrul unei emisiuni la realitatea tv, consultantul politic Cozmin Gușă  a comentat rezultatele sondajului IRES precizând că sondajul nu e îmbucurător.

„Nu e îmbucurător sondajul. Eu am fost un „lăudător de serviciu” al Laurei Kovesi, nu pentru că ar fi trebuit lăudată, dar pentru că un buboi purulent, care s-a umflat mereu mereu nu a putut fi rezolvat prin alte metode, azi e rezolvat chirurgical. Acel buboi, care se umfla mereu şi mereu, acţiona împotriva interesului cetăţeanului şi al românului care şi-a pierdut apetenţa de a se gândi pozitiv la ţara sa. Acest lucru nu ne ajută azi şi e augumentat negativ de această realitate crudă a nonmodernismului: imaginea contează cel mai mult, valorile sunt din ce în ce mai ocultate, oamenii locului nu sunt băgaţi în seamă… Sistemul de valori e unul care se contrapune firii noastre. Nu ştiu dacă va contrapune şi firii copiilor noştri. Dar raportat la generaţia mea, una care are ca repere lecturile participanţilor la emisiune, putem gândi mai profund şi atunci pot spun că rezultatele sondajului lui Dâncu nu sunt îmbucurătoare”, afirmă Gușă.

Acesta punctează însă, că rezultatele sunt îmbucurătoare din punct de vedere al instituţiilor. Gușă transmite că Disapora a reacționat normal, trezind „conștiința bunicilor de acasă.”

„Sunt îmbucurătoare din punct de vedere al instituţiilor. DNA va bifa  „stăm bine”, mai bine decât BOR care, implicat în campanie de partea unui candidat a suferit o înfrângere ruşinoasă tocmai din partea implicării excesive din partea unei administraţii din ce în ce mai opresive. Trebuie să ne dea de gândit. Dar nu ştiu cine va gândi. Nu avem laboratoare de gândire.

Dacă am reuşi să avem nişte oaze prin care gânditorii să accepte să se manifeste din când în când, poate am reuşi să trezim câteva filoane de reconstrucţie. Diaspora a reacţionat normal, a trezit conştiinţa bunicilor de acasă şi astfel s-a oprit o dictatură care merge în pas rapid către baronizarea României..dar e insuficient. (…)

Această Românie a suferit două înfrângeri, pentru că imperialismul culturat se manifestă de două decenii. Iar dacă nu analizăm şi acest aspect, greşim. Aceste discuţii nu sunt populare sau uşor de digerat. Dar pentru experţi, ar fi un lucru necesar, la această repornire.”, a transmis Cozmin Gușă.

Gozmin Gușă precizează că dacă se dorește să se discute despre o restartare, sub pretextul alegerii lui Iohannis, „materia cenuşie trebuie să vină, de bună voie şi nesilită de nimeni, în jurul domnului Iohannis”. Abia atunci, afirmă Gușă, „putem vorbi de un an 2015 mai consistent”.

„Dacă dorim să vorbim despre o restartare, sub pretextul alegerii domnului Iohannis, dar trebuie să ne ofere argumente ca acest pretext să devină cauză…ar putea însemna ceva, cu această unică condiţie: materia cenuşie trebuie să vină, de bună voie şi nesilită de nimeni, în jurul domnului Iohannis. Atunci am putea vorbi despre un 2015 mai consistent, pentru că deocamdată nu avem semne pentru a ne entuziasma”, a declarat Cozmin Gușă la realitatea tv.

 

2 comentarii la “Cum se poate „restarta” România în opinia lui Cozmin Gușă. Care este „condiția unică”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *