Skip to content
Politică

Cum se răcoreşte Liviu Dragnea după gratii. Decizie de ultimă oră a Administraţiei Penitenciarelor

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Liviu Dragnea poate sta cu uşa deschisă la celulă inclusiv pe timpul nopţii, după ce Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a pus în aplicare o prevedere din regulament menită să combată disconfortul termic resimţit de deţinuţi în perioadele caniculare.

Liviu Dragnea este încarcerat la Penitenciarul de maximă siguranţă Rahova, acolo unde ispăşeşte pedeapsa de 3 ani şi 6 luni la care a fost condamnat definitiv în 2019 în dosarul Angajărilor Fictive. ANP a emis un comunicat, marţi, în care arată că deţinuţii pot sta cu uşile deschise la camera pe perioada caniculei, dar numai cu aprobare de la directorul unităţii de detenţie şi numai atât cât acesta le dă voie.

" "

Având în vedere recentele atenţionări meteorologice, vizând o vreme călduroasă, izolat caniculară, şi un disconfort termic accentuat, unităţile subordinate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au pus în aplicare prevederile art. 109, alin.2 din O.M.J. nr. 4800/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind siguranţa locurilor de deţinere din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, respectiv: În zilele caniculare, cu aprobarea directorului locului de deţinere şi în limita timpului stabilit de acesta, vizetele sau uşile camerelor se pot deschide, grilajele acestora fiind asigurate, inclusiv pe timpul nopţii atunci când situaţia o impune. Astfel, în spaţiile destinate cazării deţinuţilor, există posibilitatea, raportat la evoluţia condiţiilor climatice, de utilizare a unor surse de ventilaţie pentru menţinerea unei temperaturi optime. În prezent, nu sunt înregistrate/raportate disfuncţionalităţi”, se arată în comunicatul ANP.

Liviu Dragnea a rămas fără dreptul de munci în închisoare în urma unui interviu acordat săptămâna trecută fostei sale colaboratoare Anca Alexandrescu. Astfel, fostul şef al social-democraţilor va rămâne fără zilele-câştig pe care le obţinea, o sancţiune care va conta atunci când va cere liberarea condiţionată şi cu dovada înregistrată că nu dă „semne temeinice de îndreptare”, deoarece spune că stă nevinovat la puşcărie.

Adevărul aminteşte că acuzaţiile procurorilor DNA au fost că Liviu Dragnea, pe vremea când era şeful CJ Teleorman, a facilitate angajarea fictivă a două femei la DGASPC, când ele, de fapt, munceau pentru organizaţia judeţeană a PSD. Alături de Liviu Dragnea au fost vizaţi de anchetă directoarele de la Protecţia Copilului, precum şi Bombonica Prodana, fosta soţie a acestuia. Pe parcursul procesului, care s-a desfăşurat la Înalta Curte, majoritatea inculpaţilor a recunoscut acuzaţiile – inclusiv Bombonica Prodana, care a şi plătit prejudicial reţinut de anchetatori.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *