Skip to content
Politică

Cum se războiesc pe tăcute Dragnea și Grindeanu. SRS: E semn rău!

cotidianul.ro

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu (SRS), în ultima postare pe blogul personal, intitulată ”Si daca Sorin Grindeanu nu se da plecat?”, face o analiză a tensiunilor tot mai vizibile din interiorul PSD, implicit a tensiunilor dintre premierul Sorin Grindeanu și liderul partidului, Liviu Dragnea.

Astfel, jurnalistul precizează, în postarea sa că, absența de miercuri a premierului Sorin Grindeanu, atunci când Legea salarizării a fost adoptată de Parlament, ”este semn rău”. Potrivit lui SRS, ne-am putea afla in situatia in care un premier, tot PSD, de asta data Sorin Grindeanu, sa nu mai beneficieze de nicio sustinere politica din partea coalitiei majoritare si, in primul rand, din partea partidului sau, dar sa refuze sa se dea plecat

" "
" "

Redăm mai jos analiza semnată de Sorin Roşca Stănescu:

„A absentat de la votul final. Pentru o lege extrem de importanta din programul de guvernare. A absentat de mana cu ministrul Finantelor. Este semn rau. Tot ce se poate ca Sorin Grindeanu sa fie pe faras. Iar PSD sa se afle in cautarea unui nou Guvern. Dar ce ne facem daca prim-ministrul nu se da plecat?

Romania a trecut printr-o experienta unica. Un personaj politic de prima linie, sef al celui mai important partid politic aflat la putere si detinand functia de prim-ministru, a demisionat, pe rand si pe neasteptate, din ambele demnitati, fara a fi facut, pana in prezent, dovada ca cineva i-a facut branci. Victor Ponta a fost, din aceasta perspectiva, un caz cu totul si cu totul aparte. Unic in istoria recenta. Astazi, s-ar putea sa avem de-a face cu un al doilea caz. La fel de unic. Sa ne aflam in situatia in care un premier, tot PSD, de asta data Sorin Grindeanu, sa nu mai beneficieze de nicio sustinere politica din partea coalitiei majoritare si, in primul rand, din partea partidului sau, dar sa refuze sa se dea plecat. Ce se intampla intr-o asemenea situatie?

Pana in urma cu o saptamana, asezand si reasezand piesele pe tabla de sah politic, am ajuns la concluzia ca PSD, cu Liviu Dragnea in frunte, nu isi va asuma riscul de a da jos premierul. Chiar daca acesta si-a creat o camarila cu o alta agenda politica decat cea a majoritatii care sustine Guvernul. Ma gandeam, fireste, la o serie de impedimente legate de marja de joc anti-PSD care i se ofera presedintelui Romaniei cu ocazia nominalizarii unui nou prim-ministru. Astazi, situatia pare diferita. Sa vedem de ce.

La Curtea Constitutionala, a invins, simbolic vorbind, faimoasa Ordonanta 13. Infractiunea de abuz in serviciu, care oricum este aproape unica in peisajul penal al Uniunii Europene, nu mai poate exista decat in masura in care Guvernul, printr-o ordonanta de urgenta, sau Parlamentul, printr-o lege, fixeaza un prag al prejudiciului adus prin savarsirea respectivului abuz. Din momentul publicarii deciziei CCR si pana cand Guvernul sau Parlamentul se vor invrednici sa fixeze un prag, toate cauzele aflate pe rol sunt nule. Inclusiv cel de-al doilea dosar al lui Liviu Dragnea. In acest moment, pare exclus ca Liviu Dragnea sa mai ajunga dupa gratii. Si mai mult decat atat: este suficienta o modificare a legii, astfel incat el sa capete dreptul de a fi prim-ministru, in ciuda unei condamnari cu suspendare pentru o cauza mai degraba politica decat penala. Teoretic cel putin, coalitia majoritara ar putea da batalia finala cu Klaus Iohannis. Aceasta presupune, insa, trimiterea pe tusa a lui Sorin Grindeanu”, scrie SRS pe blogul personal.

Citiți AICI articolul complet semnat de jurnalistul Sorin Roşca Stănescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *