Skip to content
Politică

Cum se războiesc pe tăcute serviciile secrete. Roşca Stănescu, semnal de alarmă privind bugetul SRI

" "

Cum se războiesc pe tăcute între ele serviciile secrete din România. Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte bugetul SRI.

Într-un articol publicat, joi, pe blog (şi intitulat „Războiul surd dintre SRI şi SIE”), Roşca Stănescu aminteşte că, în 2016, SRI primeşte un buget oficial de 400 de milioane de euro, în timp ce SIE – doar de 60 de milioane de euro.

" "
" "

„Aceste cifre spun extrem de mult. Care va sa zica, pentru conducatorii Romaniei, supravegherea propriilor cetateni, precum si a teroristilor interni este de sase ori mai importanta decat spionajul si supravegherea teroristilor externi care, intr-un fel sau altul, ar putea afecta Romania. Acest raport este cu totul si cu totul rasturnat daca facem o comparatie cu oricare alt stat democratic al lumii. El ne arata, fara dubiu, ca traim intr-un stat cvasi – totalitar. In care democratia este doar enuntata, nu si intrupata”, avertizează Sorin Roşca Stănescu.

Mai multe informaţii despre bugetele serviciilor de informaţii, precum şi comparaţii cu situaţiile din Franţa şi din Germania puteţi citi AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *