Skip to content
Politică

Primul concept de sat vertical în România. Blocul pe care vor crește arbori şi plante

eye in the sky

Vox Vertical Village este un proiect rezidenţial dezvoltat la Timişoara de Werk Property Group, care a construit şi clădirea de birouri ultra-modernă Vox Technology Park, scrie Adevarul.ro.

“Foret Blanche” – Paris, Franţa, „Bosco Verticale” – Milano, Italia, “The Tower of Cedars” – Lausanne, Elveţia sau “Liuzhou Forest City”, în China, sunt proiectele cărora, prin unicitate şi viziune, li se adaugă Vox Vertical Village, punând, astfel, pe harta lumii Timişoara. Vox Vertical Village, un proiect care costă aproximativ 14 milioane de euro, se construieşte pe Calea Torontalului, lângă cădirea de business Vox Technology.   Este primul concept “vertical village” de pe piaţa imobiliară din România. Clădirea va avea zece etaje şi 120 de locuinţe cu două, trei şi patru camera, fiecare fiind prevăzută cu o terasă generoasă cu o suprafaţă de minimum 57 de metri pătraţi utili.   Proiectul include o “pădure pe verticală” compusă dintr-o multitudine de arbori şi alte tipuri de plante, care vor fi amplasate atât în interior cât şi pe terase.  Locuitorii Vox Vertical Village vor beneficia şi de un atrium generos, o piscină exterioară, o zonă de recepţie, cinema şi o sală de fitness complet echipată.

Lucrările la Vertical Village au demarat la începutul anului. Odată cu apropierea verii, lucrările la construcţie evoluează pe zi ce trece. Până în acest moment s-au finalizat lucrările care ţin de radier, fundaţie şi subsol, iar acum se concentrează în construirea etajelor modernului complex imobiliar.  “Pentru etajele 1 şi 2, structura metalică a fost finalizată, iar cofrarea şi armarea plăcii peste etajul 1 este parţial finalizată. Urmează să trecem la structura metalică pentru etajul 3, care a fost deja aprovizionată în şantier şi să continuăm cu cofrarea şi armarea plăcii peste etajele 1 şi 2”, au anunţat cei de la Vox Vertical Village. Clădirea ar trebui terminată până la începutul anului viitor.

Conceptul de Vertical Village derivă din locuinţele asiatice construite pe verticală care permit găzduirea unui număr mare de persoane, dar totodată adaptat nevoilor actuale prin dotarea cu facilităţi de ultimă generaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *