Skip to content
Europa

Cum se simte Papa Francisc după operația la colon

A1.ro

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a suferit o intervenție chirurgicală duminică pentru o afecțiune la colon, a declarat duminică pentru CNN purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

Cum se simte Papa Francisc după intervenția chirurgicală

Intervenția a fost realizată de șeful departamentului de chirurgie intestinală al spitalului, profesorul Sergio Alfieri.

Vaticanul a anunțat, duminică noaptea, că starea  Suveranului Pontif este una bună în urma intervenției chirurgicale.

„Sfântul Părinte a reacționat bine la intervenția care s-a desfășurat sub anestezie generală și a fost făcută de profesorul Sergio Alfieri, asistat de profesorul Luigi Sofo, dr. Antonio Tortorelli și dr. Roberta Menghi”, a anunțat, cu puțin înainte de miezul nopții (ora locală), purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, citat de agenția ANSA.

Pungile se numesc diverticuli. De obicei este fără simptome, dar poate provoca disconfort și, uneori, sângerări.

Este o afecțiune comună care afectează mai mult de jumătate dintre adulții din SUA, potrivit Institutului Național de Sănătate al SUA, și este mai frecventă pe măsură ce oamenii îmbătrânesc.

Președintele italian Sergio Mattarella i-a urat Papei Francisc o recuperare rapidă, într-un mesaj distribuit duminică pe site-ul președinției.

„Vorbind în numele tuturor italienilor și al meu, dorim să îi trimitem Preasfinției Voastre salutările noastre cordiale și dorințele cele mai cordiale pentru o bună convalescență și o recuperare rapidă”, a fost mesajul către Papa Francisc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *