Skip to content
Puterea Știrilor Video

Cum se vede din PSD bătălia internă din PNL: ”Se mută deja voturi dintr-o tabără în alta”

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat la ”Puterea Știrilor”, deputatul PSD Dan Cristian Popescu a analizat, din poziția de adversar politic, disputa dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban pentru președinția PNL. Social-democratul este de părere că Orban a pierdut deja puterea în partid și îl vede câștigător pe actualul premier.

”Eu văd această competiție dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu la rece. Sunt două competiții diferite: una este cea pentru putere în PNL care deja a fost câștigată de domnul Cîțu, iar cealaltă competiție deschisă, dar unde deja vedem că se mută voturi către tabăra domnului Cîțu dinspre tabăra domnului Orban pentru președinția PNL.

Domnul Orban chiar dacă va câștiga președinția PNL nu va avea puterea în partid. În acest moment în văd câștigător pe Florin Cîțu, iar în fiecare zi șansele dânsului cresc. Vedem că este mai susținut și de la Cotroceni, sau cel puțin așa se vede”, spune deputatul.

Dan Cristian Popescu susține că președintele Klaus Iohannis se implică în procesul de guvernare, însă o face ”prin prisma PNL”, în condițiile în care șeful statului ar trebui să fie echidistant.

”Ca alegător, ca cetățean, eu văd o implicare din partea președintelui. Nu vreau să se înțeleagă că nu este normal ca un președinte să nu se implice în guvernarea unei țări, dar problema noastră este că se implică prin prisma PNL. Noi am vrea un președinte care să fie echidistant și care să nu mai privească lucrurile cu patimă personală, să fie la fel față de toate partidele: PSD, USR, UDMR, adică să primești lucrurile corect. E o simplă cerință. Nu e atât de ușor să se întâmple așa, într-adevăr, e ușor de dat sfaturi din afară, că poate dacă aș fi și eu președinte mi-ar fi la fel de greu, dar trebuie să își propui să fii echidistant măcar față de toate partidele parlamentare pentru că toate aceste partide au primit niște voturi, iar cetățenii sunt reprezentanți prin ei, și când au venit la Parlament nu au făcut-o prin ușa din dos, ci prin votul cetățenilor. Orice parlamentar reprezintă un număr de cetățeni în medie. Toate partidele ar trebui să aibă aceeași valoare în fața președintelui”, conchide deputatul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *