Skip to content
Alegeri locale 2020 Politică

Cum se vede scandalul înregistrărilor în sondaje. Sociologul Marius Pieleanu: E posibil ca o parte din electoratul lui Nicușor Dan să rămână acasă

Inquam Photos / Octav Ganea

Sociologul și directorul Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, Marius Pieleanu, susține că, deocamdată, este prea devreme pentru a putea estima dacă sau cu cât îl vor afecta pe Nicușor Dan în sondaje înregistrările în care acesta lua apărarea unui afacerist constroversat.

Sociologul spune că nu au fost făcute măsurători după aceste dezvăluiri pentru a vedea dacă procentele lui Nicușor Dan vor scădea înainte de alegerile din 27 septembrie.

„E posibil ca o parte din electoratul lui Nicușor Dan, în urma acestor dezvăluiri, să rămână acasă în ziua votului. Totodată, pe cei încă nehotărâți, dar în mod tradițional votanți, PSD să îi îndemne să iasă la vot în urma acestor dezvăluiri, dar eu zic că încă nu s-au diseminat suficient informațiile referitoare la povestea asta. Procesul este încă în curs pentru a se defini exact o ierarhie, pentru că înainte de apariția acestei înregistrări șansele lui Nicușor Dan și ale Gabrielei Firea erau sensibil egale. Rămâne să vedem”, spune directorul Avangarde.

Deși înregistrările i-ar putea periclita șansele candidatul PNL-USR de a câștiga Primăria Capitalei, sociologul Pieleanu este de părere că „Nicușor Dan rămâne în continuare principalul favorit, alături de Gabriela Firea”.

„Nicușor Dan rămâne favorit dintr-un argument și dintr-un motiv foarte simplu: se bucură de voturile a două partide care stau bine în București: PNL și USR. Dacă Nicușor Dan reușește să adune integral voturile celor două partide atunci va câștiga alegerile, dacă voturile celor două partide se vor împărți între el și Traian Băsescu atunci Gabriela Firea va fi primarul general al Capitalei. E o chestiune simplă”, a conchis Marius Pieleanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *