Skip to content
Politică

Cum și-a creat Rusia un partid în România: George Simion și ”premierul de AUR”

Facebook/George Simion

De câteva zile încoace se tot agită cu resurse uriașe aruncate in online, să se facă remarcat, un partid așa zis naționalist. Întâi a încercat să le spună românilor că este împotriva restricțiilor legate de COVID, apoi a trecut la atac la adresa mai multor instituții ale statului și bineînțeles, politicieni, scrie ancheteonline.ro.

Liderul partidului este un tânăr născut in 1986, fără niciun loc de muncă și fără ceva semnificativ în CV, facultate sau alte date de interes pentru un tânăr de 34 ani [Conform declarațiilor lui, a urmat și un master de „istoria comunismului românesc” („comunismul românesc”? – de înțeles legătura ideologică cu Lavric) coordonat de oamenii lui Tismăneanu de la Iași, Adrian Cioflâncă, de la Institutul „Elie Wiesel”, numit din partea PSD la CNSAS, și Dorin Dobrincu, fost secretar al Comisiei „Tismăneanu” – Nota Redacției ActiveNews)

" "
" "

Numele lui este George Simion, a stat ani de zile prin R. Moldova și a organizat evenimente sub pretextul promovării agresive a unirii R. Moldova cu România. [ Vezi articolul ActiveNews de când redactor șef era Mihai Șomănescu: „Generalul Rogojan spune că demonstrațiile unioniștilor din 22-23 octombrie 2016 au fost o operațiune realizată de servicii speciale interesate și agenți ai acestora din structurile puterii și statului român”]
Încercând astfel să își contureze un profil de militant naționalist.

S-a remarcat prin atacuri constante la adresa tuturor partidelor din R. Moldova care promovează integrarea în Uniunea Europeană.

Dat afară din Republica Moldova

Într-un final, pentru că în mod netransparent , un tânăr, la acea vreme avea sub 30 de ani, investea sume consistente de bani în acțiuni ce implicau zeci și sute de tineri în acțiuni stradale pentru promovarea unirii, proteste ce, în mod inexplicabil si-au schimbat brusc destinația și s-au transformat în acțiuni antiguvernamentale, autoritățile de la Chișinău i-au aplicat o interdicție de intrare în Republica Moldova.

Așa George Simion a devenit cunoscut și cu un profil public al unui om care este interzis, deci victima pentru că nu mai poate vizita Republica Moldova.

Pe fondul acestei victimizări decide să anunțe că se implică în politică și că va crea un partid care va lupta împotriva străinilor.

Așa se naște un partid care îi „apăra” pe români de străini, un partid care, pentru prima data, deschis, își asumă public un discurs antieuropean. Partidul Alianța pentru Unitatea Românilor – AUR.

Dincolo de discursul extremist și populist promovat de acest partid aparent irelevant, încep să apăra în jurul său și alte personaje care promovează aceeași retorică împotriva Uniunii Europene.

AUR, un fel de Jobbik românesc

Tânărul lider, fără niciun loc de muncă, dar cu multe resurse a început să adune in jurul său alte voci care insista in spațiul public pe același discurs- tot răul in România este generat de prezența unor companii străine care-i „exploatează” pe români.

Așa începe să se nască în România un partid pe modelul maghiar Jobbik. Rețeta pare identică. Niciodată însă nu veți auzi din partea acestor „noi” politicieni ceva negativ la adresa altor străini, a celor proveniți din Rusia.

Un partid pentru a fi convingător trebuie să vină in fața cetățenilor cu un proiect guvernamental și de ce nu cu un candidat pentru funcția de prim-ministru.

Cine este Călin Georgescu?


AUR își prezintă oferta, avem primul ministru, omul care ne va apăra de străini, numele lui este Călin Georgescu, prezentat drept expert internațional.

Cine este dl Georgescu și cum a ajuns un expert in dezvoltare durabilă să își asume rolul de candidat la funcția de prim-ministru pentru un partid care nu pare să corespundă profilul său de expert internațional, membru al Clubului de la Roma?

Aici începem să prezentam in ancheta noastră aspecte care sigur sunt de interes pentru opinia publică.

Calin Georgescu nu este un tânăr fără loc de muncă precum George Simion, dar care se oferă să-l sprijine, aparent pentru că împărtășesc aceleași valori politice. Georgescu este împotriva intrării României în zona euro și promovează un discurs subtil antioccidental, repetând continuu câteva clișee, învăluite in jurul cuvântului interesul național.

Numele lui Călin Georgescu a mai fost vehiculat pentru funcția de premier pentru prima data de către presa din Federatia Rusa. In 2016, Sputnik ne anunța că premierul din partea PSD va fi domnul Georgescu. https://m.ro.sputnik.md/politics/20161108/9789820/surse-premier-propus-psd-director-onu-dezvoltare-georgescu.html

De ce este importantă această informație oferită in premieră de către Sputnik. Pentru ca dl Georgescu este cel care l-a adus in România pentru prima data pe Alexander Dughin, informație oferită de presa română in 2014.
Alexander Dughin este un ideolog rus, considerat unul dintre cei mai influenți apropiați ai Președintelui rus Vladimir Putin și promovează în Federatia Rusă un discurs naționalist și antioccidental, exact cel pe care îl veți descoperi și la unii pretinși politicieni care își fac loc acum pe scena politică din România.

Calin Georgescu a recunoscut public că este în relații apropiate cu Dughin și nu pare deloc deranjat de viziunea acestuia antioccidentală, la fel cum a și recunoscut că s-a întâlnit cu acesta la Bucuresti și nu a negat ca a fost implicat in organizarea vizitei ideologului lui Putin în România acum 6 ani. https://m.youtube.com/watch?v=JQwereXFzlE

Avem astfel câteva elemente care explică de ce in România, la 6 ani după vizita lui Dughin în România și după ce Călin Georgescu nu a reușit să se lipească de PSD, a decis să-și creeze propriul partid.

Acest partid exprimă ideologic viziunea lui Dughin despre cum națiunile din est trebuie să se apere în fata „pericolului” venit din occident. Acest discurs pe care îl vedem astăzi rostit de Simion și Georgescu îl scanda pe străzile de la Moscova in anii ‘90 Dughin.

Puteți citi articolul integral AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *