Skip to content
Politică

Cum și-a dat PNL cu stângu-n dreptu în mai puțin de 48 de ore

Motto-ul PNL din aceste zile pare a fi „un pas înainte, doi pași înapoi”. Liberalii par a fi experți în a-și pune singuri piedici în calea accederii la guvernare. Fără a face ceva, PSD stă și se uită liniștit, din fotoliul guvernării, la cum liberalii fac „patinaj artistic” pe scena politică.

PNL a inițiat un amendament prin care alocația copiilor se va dubla și care, surprinzător, a trecut de Camera Deputaților, dând liberalilor muniție să iasă public și să se laude. Acest succes a fost susținut de reprezentanții liberalilor în emisiunile televizate, în conferințe, prin comunicate, etc. Părea că liberalii vor avea un boom de imagine, că vor pune presiune pe Guvern, că vor produce un curent în societate împotriva lui Victor Ponta și a PSD. Și ar fi reușit, dacă fantomele trecutului democrat-liberalilor nu și-ar fi făcut prezența.

Încearcă liberalii cu disperare ba să arate că PSD și Ponta au legătura cu Holzindustrie, ba că premierul face acuzații nefondate, că Executivul nu vrea mărirea alocațiilor. Subiecte care ar putea să prindă, iar în cazul scandalului pe Codul Silvic, PSD și Victor Ponta au fost puși în dificultate de PNL.

Totul a picat în momentul în care Vasile Blaga a fost băgat, din nou, în malaxorul DNA. După zvonurile cu privire la EADS, la Microsoft, liderul democrat-liberal s-a mai trezit cu o problemă pe cap. Denunțul făcut de Darius Vâlcov, aflat în arest preventiv, îl invocă pe Blaga drept un fel de om din umbră al licitațiile pentru Tehnologica Radeon. Într-adevăr, co-președintele PNL a reacționat rapid și a încercat să scape de această suspiciune, însă trăim în România, iar până când instanța nu spune contrariul intri în procesul juridic public.

Pentru PNL ar fi trebuit să urmeze o perioadă foarte bună de comunicare publică, în care să spună ce au făcut ei bine și ce vor face pe mai departe. În schimb, comunicatorii liberali vor trebui să explice cazul Blaga, dar și dosarul în care apar Gheorghe Ialomițianu și Cătălin Predoiu. Oricât de mult s-ar strădui PNL să facă o strategie pentru o perioadă mai lungă de timp, fie că e vorba de trecut, fie că e vorba de gafe ale partidelor componente ale marelui PNL, nu prea le iese.

Totodată, războiul fratricid din interiorul partidului nu face decât să întărească PSD-ul și Guvernul Ponta. Prin tot felul de certuri interne, prin dosarele care apar pe numele liderilor acestui partid, imaginea lor în fața electoratului este una negativă, de partid care nu inspiră încredere. Intenția de vot arată că e pe primul loc în sondaje, dar vom vedea ce se va întâmpla din toamnă încolo.

1 comentariu la “Cum și-a dat PNL cu stângu-n dreptu în mai puțin de 48 de ore

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *