Skip to content
Politică

Cum şi-ar putea începe Cioloş mandatul de premier. Dezvăluiri de culise / SURSE

Cum şi-ar putea începe mandatul de premier Dacian Cioloş (fost comisar european pentru Agricultură). Dezvăluiri din culisele negocierilor.

Cioloş ar fi primit garanţii că îşi va alege singur echipa de miniştri, fără influenţă din partea partidelor, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să anunţe la ora 17:00 numele premierului desemnat.  Viitorul prim-ministru va avea nevoie de sprijinul partidelor ca să obţină în Parlament votul de învestitură pentru noul cabinet. Prin urmare, una dintre variantele vehiculate era că PSD, PNL şi UNPR vor încerca să-şi impună numele de „tehnocraţi” agreaţi politic.

CITIŢI ŞI: Este Cioloș independent? Ce mafie transpartinică ar fi în spatele lui

Potrivit surselor citate, în interiorul PNL ar fi avut loc discuţii aprinse în cursul zilei de marţi, unii liberali dorind posturi în viitorul guvern pe motiv că ar fi „tehnocraţi”. Rămâne de văzut dacă viitorul şef al Executivului va apela la resursele partidelor pentru a-şi forma Guvernul sau în echipa lui va aduce doar oameni noi, din afara partidelor, în acord cu aşteptările protestatarilor care au ieşit în număr mare pe străzile Capitalei în ultima săptămână, după tragedia de la Colectiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *