Skip to content
Puterea Știrilor Video

Cum stă PNL în sondaje după un an de guvernare cu PSD. Ionuț Stroe: „Avem motive serioase să continuăm în ecuația politică în care suntem acum!”

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat că, în ciuda momentelor tensionate în coaliție, liberalii nu au regretat niciun moment intrarea la guvernare cu PSD. Întrebat cum stă PNL în sondaje, după 1 an de guvernare, liberalul s-a declarat optimist și a anunțat că sunt „motive serioase” să continue în ecuația politică în care sunt acum.

„Trebuie să fii foarte sincer cu tine și dacă este să privim prin prisma interesului politic, electoral, s-ar putea să fi fost momente în care, evident, imaginea ta este afectată. Niciodată PNL nu și-a pus problema că mai bine nu intra la guvernare cu PSD acum un an de zile. Au existat, însă, diverse situații de dificultate în care noi am preferat să punem deasupra acestui interes – să nu pierzi în procente, să nu cazi în aprecierea publică – am pus interesul . Ne-am asumat și am spus că preferăm să facem anumite compromisuri ca să reușim ceva ce probabil puțini ar fi putut să facă în momente ca acela de maximă dificultate politică.

Suntem optimiști (n.r – întrebat cum stă PNL în sondaje), am terminat un rând de sondaje la nivel național, în toate marile reședință de județ și credem că avem motive serioase să continuăm în ecuația politică în care suntem acum, într-un mod foarte decent și responsabil pe care ni l-am asumat la guvernare”, a declarat liberalul Ionuț Stroe, la Puterea Știrilor.

Chestionat cu cine ar putea face liberalii alianță după alegerile din 2024, Ionuț Stroe a ținut să sublinieze că PNL va candida „pe propriile forțe”, iar „orice fel de calcul de acum s-ar putea să nu se potrivească cu ce va fi atunci”.

„Foarte greu de spus, foarte greu de proiectat viitorul, de anticipat anumite rezultate politice ale votului din 2024. Cred că orice fel de calcul de acum s-ar putea să nu se potrivească cu ce va fi atunci. Cert este că vom candida pe propriile forțe, nu va exista niciun fel de alianță, așa cum s-a speculat.

Experiența alegerilor din România a demonstrat că niciun partid n-a avut suficiente voturi, suficiente procente ca să poată guverna singur în țară. Vom vedea la data respectivă cu cine vom guverna, dar dacă această formă de asociere la guvernare cu PSD-iștii va fi una productivă, de ce nu, o putem continua și după 2024. Ce e bun nu se schimbă.

N-aș vrea să comentez acest lucru (n.r – întrebat dacă exclude o guvernare cu USR după alegerile din 2024), mai ales că relațiile cu USR în acest moment sunt extrem de reci. Cu siguranță cu AUR nu o să fim la guvernare, nu putem avea o agendă comună cu acest partid. Noi sperăm ca acest val de emoție care a generat creșterea AUR să se stingă până atunci și oamenii să realizeze câtă responsabilitate trebuie să ai ca să poți fi demn de încrederea publică. Foarte mulți din cei care au votat AUR ar fi bine să fie foarte atenți la prestația publică a acestui partid.

În schimb, dacă rezultatele guvernării anterioare vor fi bune, am putea continua guvernarea cu PSD și după 24, de ce nu?”, a mai spus Ionuț Stroe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *