PSnews

PSnews VIDEO

Cum stă SRI cu bugetul? Țuțuianu: Mulți s-au grăbit! EXCLUSIV

cronica-gaestiului.ro

Seria de interviuri video PSnews.ro a continuat miercuri, avându-l ca invitat pe senatorul PSD Adrian Țuțuianu, președintele Comisiei parlamentare de control al SRI.

Senatorul de Dâmbovița a explicat necesitatea creșterii an de an a bugetului SRI prin faptul că Serviciul Român de Informații a dobândit competențe noi – spre exemplu, pe componenta de cyber defense, iar la un moment dat chiar și pe zona de combatere a corupției.

Țuțuianu a ținut să amintească „o componentă importantă” din bugetul serviciului: pensiile pentru cei din SRI și pentru cei care au lucrat în SIE.

De asemenea, a arătat parlamentarul, „din acest buget sunt asigurate resursele necesare pentru unitățile medicale din sistem și pentru Academia de Informații”.

În plus, „sunt necesare anumite cofinanțări pentru proiecte finanțate din fonduri europene pe care SRI le derulează”, a punctat Adrian Țuțuianu.

Același Țuțuianu a pledat pentru „un echilibru între nevoia de a asigura mijloacele necesare ca SRI să-și îndeplinească atribuțiile și resursele pe care le are această țară, pentru că este nevoie de bani și în alte domenii”.

„Eu cred că anul acesta am găsit un raport corect între cele două componente. Vom face o analiză în luna iulie, cu ocazia rectificării bugetare: vedem în ce măsură sunt acoperite toate nevoile Serviciului și vom vedea dacă este nevoie sau nu să venim cu un aport suplimentar”, a continuat PSD-istul.

Întrebat de către jurnalistul Dan Bucura ce fel de feedback a primit din partea șefilor SRI referitor la bugetul serviciului secret, senatorul social-democrat a răspuns: „Am discutat foarte concret nevoile Serviciului și cred că am ajuns la o înțelegere”.

Nu în ultimul rând, chestionat dacă nemulțumirile legate de reducerea bugetului SRI pe 2017 au fost unele pripite și au venit mai degrabă din exteriorul decât din interiorul serviciului, președintele comisiei parlamentare a replicat: „Mulți s-au grăbit (să deplângă tăierea bugetară – n.r.), pentru că Serviciul Român de Informații are resurse suficiente ca să-și îndeplinească atribuțiile”.

Urmăriți mai jos secvența, între momentele 15:50 și 19:57.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi