Cum sunt securizate mitingurile de campanie ale lui Donald Trump

Police Secret Service
Sursa foto: facebook

Congresmenii republicani au declarat că vor lansa investigaţii rapide cu privire la modul în care o persoană a reuşit să se sustragă vigilenţei agenţilor Secret Service, să urce pe acoperişul unei clădiri din apropierea locului în care fostul preşedinte american Donald Trump vorbea şi să tragă mai multe focuri de armă înainte de a fi ucisă, relatează Reuters.

Mike Johnson, preşedintele Camerei Reprezentanţilor a SUA, controlată de republicani, a declarat că grupurile din Cameră vor convoca în curând oficiali ai Secret Service, ai Departamentului pentru Securitate Internă şi ai FBI pentru audieri. Susţinătorii lui Trump au criticat Secret Service, serviciul care este responsabil de protecţia lui Trump în calitate de fost preşedinte al SUA. Miliardarul Elon Musk a cerut demisia conducerii agenţiei.

„Cum i s-a permis unui lunetist cu un kit complet de puşcă să se târască pe acoperişul cel mai apropiat de un candidat la preşedinţie”, s-a întrebat activistul conservator Jack Posobiec.

Secret Service a declarat la scurt timp după împuşcături că a început o anchetă şi l-a informat pe preşedintele democrat Joe Biden, rivalul lui Trump la alegerile din 5 noiembrie, dar agenţia nu a răspuns imediat la alte solicitări de comentarii privind protocoalele sale. Ulterior, agentul special FBI Kevin Rojek, vorbind în cadrul unei conferinţe de presă, a calificat drept „surprinzător” numărul de focuri pe care atacatorul a reuşit să le tragă până să fie anihilat. Secret Service nu a avut niciun reprezentant la această conferinţă de presă, care a avut loc sâmbătă seara târziu şi la care au participat oficiali ai FBI şi ai autorităţilor locale de aplicare a legii.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: