Skip to content
Politică

Cum a trecut Băsescu la susținerea fățisă a lui Iohannis

Chiar la această oră, în mai multe orașe importante din țară și inclusiv în București au loc proteste împotriva lui Victor Ponta și a Guvernului României, motivul fiind legat de votul românilor din diaspora.

„Vă rog pe fiecare diontre voi să vorbiţi cu oamenii pe care îi cunoaşteţi şi să îi trimiteţi la vot, indiferent cu cine ţin! Destinul unei ţări trebuie hotărât prin vot, prin participarea unui număr foarte mare de oameni! (…) Trebuie să evităm să intrăm într-o dictatură.”, face apel un vorbitor, la portavoce, către miile de clujeni strânşi în în Piaţa Unirii din Cluj.

Chiar odată cu izbucnirea valului de proteste, Traian Băsescu a decis să iasă public și să vorbească apăsat despre votul românilor din diaspora, preluând, coincidență sau nu, mesajul identic al protestatarilor, ce indirect, îl susțin pe Iohannis.

Probabil că ieșirea lui Băsescu va agita și mai mult spiritele în rândurile protestatarilor.

” O mențiune special fac pentru cei 3,5 milioane de români care sunt în străinătate. Ei au mai avut o importanță capitală în continuare proceselor de modernizare a României în 2009. De aceea, ca om care a simțit solidaritatea românilor aflați în străinătate, îi rog în mod special pe românii care se află în străinătate să meargă la vot.

Știu că este un efort suplimentar pentru ei deoarece secțiile de votare sunt la o distanță foarte mare. Știu că e o cheltuială suplimentară față de românii din România care au secțiile de votare aproape. Dar e esențial să se ducă la vot și să-și aleagă președintele”, a declarat Traian Băsescu, la unison cu simpatizanții ACL și ai lui Klaus Iohannis care au decis să iasă în stradă ca semn de solidaritate cu românii din diaspora.

Ieșirea din această seară lui Traian Băsescu și atacurile lansate la adresa Guvernului și a Ministerului Afacerilor de Externe  este un ajutor necesar, destul de semnificativ, dar indirect, pentru Klaus Iohannis și pentru ACL.  Probabil că prezidențiabilul PNL și PDL nici nu se gândea că Traian Băsescu va ieși în seara ultimei zile de campanie electorală și se va ralia principalei teme de atac a lui Iohannis din ultimele zile: votul din diaspora.

În cursul dimineții, Klaus Iohannis s-a plâns indirect de  susținerea lui Traian Băsescu și probabil că șeful statului a luat act de remarca prezidențiabilului ACL: ”Observ că și președintele (n.r.: referindu-se la Traian Băsescu) și fostul președinte al PNL sunt prinși cu altele. Eu contez pe sprijinul oricărui român.Eu contez pe votul oricărui român care dorește o schimbare a modului în care se face politică în România.“, a precizat Iohannis luni.

Totuși, ajutorul nesperat al lui Băsescu pentru Iohannis ar putea să fie distrus prin ieșirea lui Crin Antonescu din această seară de la Realitatea TV. Rămâne de văzut ce va avea  de spus fostul președinte al PNL, dar istoricul ne indică faptul că a existat ”deranj” pentru Iohannis, ori de câte ori Crin Antonescu a ieșit public în ultima perioadă.

2 comentarii la “Cum a trecut Băsescu la susținerea fățisă a lui Iohannis

  1. ce zuce dna cheovesi de indemnul lui basescu de sustinere fatisa a lui klaus pt. ca pe dragnea si golov ii cerceteaza penal? asta nu e infractiune? va rog sa va spuneti parerea cat mai multi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *