Cum va arăta decizia de recalculare a pensiilor. Directorul Poștei explică cum și când vor fi livrate documentele

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Deciziile de recalculare, prin care românii vor afla noua valoare a pensiilor, vor fi distribuite începând de vineri, 16 august, de către reprezentanții Poștei Române. Directorul Poștei, Valentin Ștefan, a dat asigurări, pentru Digi24.ro, că nu vor exista întârzieri. În paralel, președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a prezentat în exclusivitate la Digi24 ce conține o astfel de decizie.

„De pe 1 septembrie, oamenii vor începe deja să își primească drepturile bănești aferente lunii septembrie, pentru că din luna septembrie intră în vigoare noua Lege a pensiilor, unde avem inclusă și noua formulă de calcul, pe baza căreia am recalculat toate pensiile (…) Estimăm că peste 75% din numărul total de pensionari din sistemul public vor primi majorări ale pensiilor”, a declarat Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice, în direct la Digi24.

Cum vor arăta deciziile de recalculare

Astfel, începând de vineri, 16 august, reprezentanții Poștei Române vor începe să distribuie deciziile de recalculare. Concret, în prima parte a documentului vor fi prezente datele despre pensionar (CNP, nume, data înscrierii la pensie) și denumirea categoriei de pensie.

Ulterior, pe document va apărea „suma punctajelor anuale realizate de titular”, adică „numărul de puncte realizate pe contributivitate, cât a muncit persoana respectivă”, a explicat Daniel Baciu, la Digi24.

Pensionarii vor regăsi și cuantumul pensiei la data de 31 august, înainte de aplicarea noii Legi.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: