Skip to content
Sport

Cum va arata noua bancnotă de 50 euro (VIDEO)

Cum va arăta noua bancnotă de 50 euro?

Banca Centrală Europeană a lansat noua bancnotă de 50 de euro, a patra din seria „Europa”, după cea de 5 euro care a intrat în circulaţie în luna mai 2013, urmată la sfârşitul lunii septembrie 2015 bancnota de 10 euro, iar în luna noiembrie 2015 de noua bancnota de 20 euro.

Potrivit unui comunicat al BCE, citat de mișcareaderezistenta.ro,  bancnota de 50 de euro va fi introdusă în circulaţie în 4 aprilie 2017.

 

Noua bancnotă de 50 de euro include o fereastră-portret, element de siguranţă inovator utilizat pentru prima dată în cazul bancnotei de 20 euro din seria „Europa”.

Atunci când bancnota este îndreptată spre o sursă de lumină, o fereastră transparentă din apropierea marginii superioare a hologramei redă portretul Europei, personaj din mitologia greacă, care este vizibil pe ambele feţe ale bancnotei. Acelaşi portret apare şi în filigran.

Aversul bancnotei include un „număr verde-smarald”, respectiv un număr strălucitor care, la înclinarea bancnotei, îşi schimbă culoarea din verde-smarald în albastru-închis şi creează un efect luminos care se deplasează în sus şi în jos. Aceste elemente de siguranţă facilitează verificarea autenticităţii noii bancnote de 50 de euro prin utilizarea metodei „atinge, priveşte, înclină”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *