Cum va fi redusă la jumătate risipa alimentară în România în următorii ani

sursa: pixabay

De peste o lună au intrat în vigoare Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare, ce vor contribui mult la reducerea acestei risipe acute, asta în condițiile în care România aruncă anual la gunoi 2,5 milioane de tone alimente.

Conform noilor norme metodologice intrate în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, precum supermarketurile, pot să transfere produse alimentare în scopul donării, către consumatorul final sau către operatori receptori (precum cantine sociale, azile, etc.), la rândul lor operatori din domeniul alimentar înregistrați/autorizați sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Ideea unui proiect privind reducerea risipei alimentare în țara noastră s-a născut acum doi ani, la sediul DSVSA Argeș, cu ocazia întâlniri cu reprezentanții marilor retaileri din județ, dar și din țară, la inițiativa lui Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: