Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion

Sursa foto: Unsplash

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 4 decembrie 2023 – 1 ianuarie 2024. Temperaturile vor fi ușor mai coborâte în regiunile extracarpatice în săptămâna Crăciunului, apoi vremea devine mai caldă în ultima săptămână din 2023. 

„După un weekend cu temperaturi de primăvară, vremea se răcește accentuat în toată țara. Diferențe termice de 15 grade de la o zi la alta, vânt, lapoviță și ninsori la munte. La începutul săptămânii viitoare, vremea va continua sã se rãceascã în mare parte din țară. Astfel, valorile termice se vor situa sub normalul climatologic pentru începutul lunii Decembrie. În regiunile sudice şi sud-estice nebulozitatea va persista și vor fiprecipitaţii slabe mixte. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros şi izolat va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe litoral, în extremitatea de sud-vest, dar în zonele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 8 grade, iar cele minime între -10 şi 0 grade, posibil mai scãzute în depresiuni. Meteorologii estimează o încălzire a vremii pentru perioada Crăciunului, posibil să avem valori termice pozitive în majoritatea zonelor din țară”, a explicat Oscar Stanciu,  redactorul meteo Observator.

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: