Skip to content
Meteo

Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni. Ploi mai puţine decât anii trecuţi

psnews

ANM estimează că vremea se va încălzi în următoarea lună, iar temperaturile vor fi apropiate de media perioadei, cu excepția săptămânii 05-12 aprilie, când vor fi mai ridicate decât în mod normal.

Meterorologii anunţă că va ploua însă mai puțin decât media ultimilor ani.

În săptămâna 29 martie-5 aprilie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru  această săptămână, pe întreg teritoriul României. Va ploua mai puțin decât de obicei în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane din vestul și sud-vestul teritoriului.

Pentru săptămâna 05-12 aprilie, meteorologii estimează că temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare, în cea mai mare parte a țării. Excepție vor face regiunile nord-vestice, unde aceastea vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 12-19 aprilie, temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Și în acest interval va ploua mai puțin decât de obicei, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Pentru ultima săptămână a intervalului, 19-26 aprilie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *