Skip to content
Sport

Cum va fi vremea în următoarele zile

Meteorologii au anunţat, miercuri, cum va fi vremea în zilele următoare.

Astfel, meteorologii au anunţat că în zilele ce urmează vremea caniculară va persista, iar ploile care îşi vor face apariţia vor fi unele de scurtă durată.

Vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară după-amiaza în cea mai mare parte a ţării, iar în zonele de câmpie şi de podiş, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Ziua, cerul va fi mai mult senin, dar seara norii isi fac aparitia si acopera mare parte a cerului în regiunile vestice şi nordice, precum şi în zonele montane aferente, unde pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice dar si rabufniri ale vantului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 de grade pe litoral şi 38 de grade in Moldova.

Deşi temperaturile scad usor faţă de ziua precedentă în jumătatea nordică a ţării, joi vremea va fi în continuare călduroasă, local caniculară, în special în Câmpia Română şi Podişul Moldovei, unde şi disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza şi seara, când vor fi averse, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului, local în zonele de munte şi pe arii mai restrânse în regiunile vestice, nordice şi centrale. Vor fi condiţii de grindină, iar izolat, îndeosebi la munte, cantităţile de apă pot depăşi 15…20 l/mp. Dimineaţa în zonele joase, izolat va fi ceaţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 de grade pe litoral şi 37 de grade în sudul Olteniei.

Vineri vremea va fi în continuare călduroasă, local caniculară în sudul şi estul teritoriului. În vestul, centrul şi nordul ţării şi în zonele de deal şi de munte, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi, mai ales după-amiaza şi seara, pe arii restrânse, vor cădea averse, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiţii de grindină. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil la senin. Dimineaţa în sud-estul ţării vor fi condiţii de ceaţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 de grade pe litoral şi 37 de grade în Lunca Dunării.

Sambata in vest, centru si nord, mai ales după-amiaza şi noaptea, vor fi innorari si averse, însoţite de fulgere si tunete dar şi de intensificări ale vântului care, izolat şi trecător, vor lua aspect de vijelie. Pe arii restrânse vor fi căderi de grindină şi cantităţi de apă însemnate. În celelalte zone vremea se menţine călduroasă, caniculară dupa amiaza si doar seara tarziu si noaptea apar ploi de scurta durata si desc electrice. Temperaturile maximevor fi cuprinse, în general, între 26 şi 37 de grade. De duminica pana la jumatatea saptamanii viitoare. valorile termice vor scădea în toate regiunile. Sanse mai mari de ploi vor fi mai mari la începutul intervalului, în jumătatea nordică a ţării şi la munte, potrivit romaniatv.net.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *