Skip to content
Puterea Știrilor Video

Cum văd brașovenii „realizările” primarului USR Allen Coliban: „În doi ani a terminat un pod din care crește iarba”

Inquam Photos / Alex Nicodim

Jurnalistul brașovean Răzvan Negrea a criticat dur, la „Puterea Știrilor”, administrația Allen Coliban, susținând că în doi ani de mandat nu a făcut mai nimic. În plus, potrivit ziaristului, cei mai mulți dintre brașoveni îl regretă pe fostul edil, George Scripcaru.

”Pot să fac un sondaj de opinie aici în Brașov și vă garantez că 3 din 5 brașoveni îl vor înapoi pe vechiul primar (George Scripcaru – n.r.). Deși sloganul era ”Scripcaru a furat, dar a și făcut” în urma lui se văd multe.

Domnul Coliban, după doi ani de mandat a terminat un pod început de Scripcaru și a dat drumul la o linie nouă de autobuz. Apropo, pod din care din asfalt crește iarba, deci nu se vede absolut nimic, doar vorbe goale”, a declarat jurnalistul Răzvan Negrea.

Primarul studiilor de fezabilitate

Allen Coliban, primarul Brașovului din 2020, a devenit un primar obsedat de studii de fezabilitate și birocrație, iar când e vorba de rezultate apelează la proiecte începute înainte să preia controlul instituției. Din 2021 și până în prezent, primarul Brașovului s-a remarcat doar cu studii de fezabilitate care bat pasul pe loc.

Proiecte preluate de la George Scripcaru

Marea promisiune a lui Allen Coliban a fost spitalul regional din Brașov, însă administrația locală lucra deja la acest proiect încă din 2017, după cum recunoaște chiar USR-istul într-un interviu. „Este un proiect la care administraţia locală braşoveană a lucrat în ultimii cinci ani şi care a trecut prin faza de studiu de prefezabilitate şi acum studiu de fezabilitate şi care a ajuns în forma actuală pornind de la ideea de parteneriat public privat”, a spus Allen Coliban, în 2022, potrivit observatorulbv.ro.

Spitalul regional din Brașov nu este un proiect început de Coliban, dar are șansa să-l continue cu fonduri din PNRR. Spitalul este inclus pe lista lungă PNRR, dar nicăieri nu este menționat câți bani ar putea primi acest spital sau dacă va primi bani, ținând cont că Allen Coliban vrea un parteneriat public-privat.

Spitalul de pneumoftiziologie și boli infecțioase” este un alt proiect preluat de Allen Coliban, care poate primi finanțare din PNRR. Primarul așteaptă acum ca Guvernul să-i ofere finanțare pentru aceste proiecte, anunțând că studiile de fezabilitate au fost finalizate pentru ambele spitale. În total, Brașovul ar putea avea circa 1.200 de noi locuri în spitale moderne, iar deschiderea spitalului de pneumoftiziologie ar trebui să aibă loc în 2026, iar cel regional abia în 2028.

Tot de la George Scripcaru a preluat și ideea de a transforma fostele clădiri CET în centre medicale permanente. Însă din 2020 și până astăzi, primarul Coliban nu a făcut niciun progres cu acest proiect care este mult mai mic decât spitalul regional.

Ideile furate de la Scripcaru nu se opresc aici, pentru că Allen Coliban propune și reconversia Rulmentul. Fostul primar al Brașovului voia să readucă la viață spațiul fostei platforme industriale Rulmentul și să-l transforme în spațiu verde, cu mai multe activități comerciale. Allen Coliban vrea să continue acest proiect, dar nu a făcut niciun progres semnificativ. USR-istul a realizat doar studiul istoric, studiul geo și de infrastructură edilitară și studiul topografic, după cum anunță pe site-ul său. Studii peste studii, care înseamnă o grămadă de bani cheltuiți de Primăria Brașov. În 2021, Primăria Brașov a plătit 239.000 de lei pentru aceste studii realizate la Rulmentul.

Allen Coliban a avut norocul să ajungă la primărie în 2020, iar un an mai târziu a primit primele troleibuze noi, cumpărate încă din 2019 de George Scripcaru. Însă primarul USR-ist trece aceste achiziții în raportul său de activitate, considerând că ar fi o realizare personală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *