Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS

Sursa foto: Wikimedia Commons

Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra o creştere moderată, în perioada martie-mai, în timp ce pentru sectorul construcţiilor avansul ar fi de 19%, reiese din rezultatele anchetei conjuncturale realizată de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Potrivit unui comunicat al INS, în industria prelucrătoare managerii preconizează pentru lunile martie, aprilie şi mai o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +9%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de 0%. De asemenea, pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere în următoarele trei luni (sold conjunctural +17%)

Conform estimărilor din martie 2024, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni o creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +19%). Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +5%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creştere a acestora (sold conjunctural +32 %).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: