Skip to content
Puterea Știrilor Video

Cum văd PSD-iștii reîntoarcerea lui Robert Negoiță în partid. Europarlamentarul Victor Negrescu: Cei care ne-au criticat au greșit fundamental!

Facebook/Victor Negrescu
" "

Invitat joi în studioul PS News, europarlamentarul Victor Negrescu a vorbit și despre o eventuală revenire în PSD a lui Robert Negoiță, edilul Sectorului 3. Negrescu a susținut că sunt și alți foști social-democrați care vor să se întoarcă în partid, însă „fiecare caz trebuie luat în considerare într-o manieră foarte clară, discutată în forurile organizaționale ale partidului”.

Social-democratul amintește și de faptul că Negoiță a fost invitat de actuala conducere a partidului să se reîntoarcă, însă primarul a refuzat. „Toți care vor să contribuie evident și eficient la viitorul PSD sunt bineveniți, dar fără să creăm tensiuni sau alte situații de acest fel pentru că PSD se află astăzi într-un proces de reconstrucție și începem un proces de redefinire ideologică a partidului”, mai spune acesta.

" "
" "

„Este un subiect important, însă nu este doar cazul lui Robert Negoiță. Sunt mulți foști colegi care au plecat din partid și care astăzi vor să se reîntoarcă. Ne dorim să reunificăm stânga, dar evident că fiecare caz trebuie luat în considerare într-o manieră foarte clară, discutată în forurile organizaționale ale partidului. În prezent, nu a fost nicio discuție cu privire la domnul Negoiță sau alți foști colegi.

Este important să auzim vocea tuturor. Eu recunosc că domnul Robert Negoiță este unul dintre cei mai buni primari din România și a fost un bun coleg în PSD. I s-a oferit la un moment dat șansa să revină însă nu a dorit acest lucru. De aceea, cred că trebuie să discutăm aceste aspecte, sunt convins că conducerea partidului are mult mai multe informații decât am eu. Trebuie să discutăm și cu colegii de la București și să găsim forma cea mai bună. Toți care vor să contribuie evident și eficient la viitorul PSD sunt bineveniți, dar fără să creăm tensiuni sau alte situații de acest fel pentru că PSD se află astăzi într-un proces de reconstrucție și începem un proces de redefinire ideologică a partidului. Începem să facem câteva lucruri esențiale și important este să ne menținem direcția care ne-a condus la acel rezultat extrem de bun de la alegerile parlamentare.

Voi fi dispus să ascult și vocea lui Robert Negoiță, dar și vocea celor care îl susțin și care au motive să nu îl susțină. Este esențial să avem acest dialog pentru că nu este vorba doar despre Robert, este vorba de mult mai mult decât atât. Este vorba despre modul în care îi vom trata pe cei care ne-au părăsit și care la un moment dat au decis să ne critice, deși cred că au greșit fundamental”, a declarat Victor Negrescu, la Puterea Știrilor.

Amintim că Robert Negoiță, primarul sectorului 3, este în discuții cu liderii social-democrați pentru a reveni în PSD. El spune că a găsit și o soluție pentru a nu-și pierde mandatul de primar, în condițiile în care a candidat pe listele formațiunii București 2020: fuziunea cu PSD.

Vom vedea, am avut o discuție cu președintele partidului, cu secretarul general, cu președintele Consiliului Național și cu alți colegi. Putem să gândim un proiect de reformare, de reorganizare, de îmbunătățire, ceva solid”, a spus Negoiță.

El a adăugat că deja s-au întâmplat lucruri „benefice” în PSD, referindu-se la plecarea „unor persoane” din partid. Un alt motiv este acela că social-democrații sunt acum în opoziție.

Partidele nu se reformează la guvernare, ci în opoziție. PSD are o șansă să se reformeze, o șansă să-și îmbunătățească abordarea”, a spus Negoiță.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *