Skip to content
Politică

Cum vede Traian Băsescu respingerea acordului privind Brexitul: România ar putea rămâne în istorie

Fostul președinte Traian Băsescu vede respingerea acordului de Brexit în Parlamentul britanic drept o oportunitate pe care România o are să rămână în istorie cu un mandat de succes în fruntea Consiliului Uniunii Europene, un mandat care să fie văzut drept unul al unității și integrității și nu unul în care UE s-a micșorat.

Cât privește criza generată de respingerea acordului cu doar două luni înainte de termenul limită de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, Traian Băsescu vede ca soluție o demisie a premierul Theresa May și un nou vot privind apartenența la Uniunea Europeană, scrie b1.

Redăm mai jos integral postarea lui Traian Băsescu:

Aşa cum anticipam în ultima postare, a început bătălia pentru rămânerea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Uniunea Europeană. În urma votului dat azi în Parlamentul de la Londra, Regatul Unit nu mai are condiţiile politice şi legale pentru a părăsi Uniunea Europeană.

În mod cert, premierul britanic va trebui să demisioneze, vor exista alegeri parlamentare anticipate şi va fi organizat un nou referendum pentru BREXIT, referendum prin care electoratul Regatului Unit îşi va readuce ţara înapoi în Uniunea Europeană.

Este o şansă uriaşă pentru Uniunea Europeană să rămână unită şi întreagă, iar România are şansa să fie ţara în a cărei preşedinţie UE s-a consolidat în loc să fie ţara în mandatul căreia Uniunea Europeană s-a micşorat.
Din acest moment România are şansa unui mandat de succes. Oare avem capacitatea să ne jucăm şansa ?
Reamintim că Parlamentul britanic a respins marți seară acordul de Brexit încheiat de Guvernul britanic cu liderii europeni cu un vot clar de 432 împotrivă şi 202 pentru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *