Cum vor şcolarii sǎ modifice statutul elevului

Elevi ai Colegiului Naţional 'Sf. Sava
Sursă foto: George Călin

Consiliul Național al Elevilor propune schimbarea statutului elevului, astfel încât şcolarii să beneficieze de un sistem educațional adaptat nevoilor lor.

Aceştia cer conducerilor şcolilor sa se asigure ca elevii nu sunt discriminați sau harțuiți, atât de angajaţii unitaților de învațamânt, cât şi de colegi, pe criterii de rasa, etnie, limba, religie, sex, convingeri, dizabilitați, naționalitate, cetațenie, vârsta, orientare sexuala, stare civila, cazier, tip de familie, situaţie socio-economica, probleme medicale, capacitate intelectuala sau alte criterii cu potențial discriminatoriu.

Contestarea rezultatelor evaluarilor scrise

Elevii menționeaza dreptul la o evaluare corecta, prin prezentarea criteriilor care stau la baza diferitelor tipuri de evaluari – practice, orale sau scrise – şi vor ca rezultatele acestor teste sa fie prezentate în maximum 15 zile lucratoare. În cazul celor scrise, cer ca rezultatele sa poata fi contestate la conducerea unitaților şcolare. Mai mult, aceştia includ în propunerile lor posibilitatea de a da feedback, în mod anonim, privind activitatea de la curs a cadrelor didactice. Totodata, tinerii cer planuri individuale de învațare, precum şi existența unui portofoliu educațional al elevului, prin care se poate monitoriza evoluția acestuia.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL