Skip to content
Politică

Cum vor vota maghiarii în turul II la prezidenţiale

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat, sâmbătă, la Miercurea Ciuc, că maghiarii trebuie să ia o decizie „pragmatică” şi să susţină în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale „un preşedinte care dă câteva perspective în ceea ce priveşte dezideratele” minorităţii.

„Am spus că în acest moment trebuie să ne concentrăm asupra primului tur, după care vom discuta, sigur, în funcţie de rezultate. Nu ştim cine intră în turul doi, dar, pentru noi, decizia trebuie să fie foarte raţională, foarte pragmatică şi nu sentimentală şi trebuie să ne gândim la un preşedinte care dă câteva perspective în ceea ce priveşte dezideratele noastre. Un preşedinte care ne deschide perspective şi nu limitează spaţiul de mişcare pentru dezideratele noastre„, a declarat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă va face o recomandare comunităţii maghiare pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, candidatul UDMR la Preşedinţie a spus că, în cazul în care el nu va trece de primul tur, atunci se vor aşeza la masă şi vor stabili mesajul.

2 comentarii la “Cum vor vota maghiarii în turul II la prezidenţiale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *