Skip to content
Politică

Cum vrea Cristian Bușoi să modernizeze Capitala: spital nou, traficul rutier și termoficarea

 

Europarlamentarul Cristian Bușoi, care și-a anunțat de curând candidatura pentru Primăria Capitalei, dorește să construiască un spital nou, să rezolve problemele care îngreunează traficul rutier și să vină cu soluții pentru a îmbunătăți termoficarea.

„Spitalul nou este principalul punct din programul electoral, cel puțin în acest moment. Eu am avut o serie de dezbateri publice în București, în urma cărora s-au desprins trei priorități. Spitalul este una dintre priorități, sistemul de sănătate, în general, sau serviciile de sănătate din București, în condițiile în care Primăria are 19 spitale în subordine. Rezolvarea traficului este cel de-al doilea punct foarte, foarte important, și problema facturii la încălzire și sistemul de încălzire este a treia prioritate. Poate nu în ordinea aceasta, pentru că traficul este cel mai important”, a susținut Bușoi, potrivit agerpres.ro.

El a precizat că noul spital la care se gândește trebuie să fie un loc în care să se regăsească toate specialitățile medicale, care să ofere servicii de cea mai înaltă calitate, după modelul AKH din Viena sau al altor mari spitale din Europa.

„Avem, astăzi, multe spitale în București, (…) dar, din păcate, nu există niciun loc în care să existe servicii de sănătate complete și să nu fie nevoie ca un bolnav complex să fie mutat între spitale, așa cum nu există niciun singur loc în care să fie performanță la toate nivelurile. Peste tot sunt oaze de performanță foarte importante, comparabile cu țările vest europene, dar ca și în cazul tragediei de la Colectiv, în care au trebuit împărțiți bolnavii în foarte multe locuri și unele dintre ele nu foarte pregătite pentru a-i primi, (…) faptul că trebuie să existe un centru de sănătate pentru români, că nu doar bucureștenii vor fi acolo, și modelul pe care-l am în minte este AKH, (…) cred că și Bucureștiul trebuie să facă acest lucru”, a spus Cristian Bușoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *