Skip to content
Politică

Cum vrea Dragnea să IMPUNĂ OUG privind amnistia și grațierea! De ce vrea capetele lui Toader și Meleșcanu EXCLUSIV SURSE

Inquam Photos

Șeful PSD-ist Liviu Dragnea se căznește, zilele acestea, să-și impună remanierile guvernamentale mult dorite, dar negocierile subterane sunt îngreunate atât din princina promisiunilor nerealiste făcute doar pentru a învinge, în CEx, gruparea Firea-Stănescu-Țuțuianu – a făgăduit aceleași ministere, funcții și sinecuri mai multor baroni, iar acum se pregătește, în maniera-i caracteristică, să le diminueze  ”darul” –, cât și de contrele ”aliatului” Călin Popescu-Tăriceanu.

Dincolo de operațiunea de cosmetizare vizată – deși, e evident încă de pe acum, cei mai prolifici agramați din Guvern, cu excepția lui Valentin Popa, vor fi reconfirmați la masa Vioricăi Dăncilă, alături de alții care și-au demonstrat cu brio incompetența! –, miza ultimă a acestei schimbări de ”blană” este stabilirea unei formule guvernamentale care să adopte, fără scandal, comentarii și ezitări, tenebroasa OUG privind amnistia și grațierea, singurul gest care îl poate salva pe infractorul dublu condamnat Liviu Dragnea de spectrele unei condamnări definitive la pușcărie cu executare, în decembrie-ianuarie. Aceeași miză o comportă, de altfel, și ungerea controversatului Toni Greblă – fost senator PSD și fost judecător al CCR achitat printr-o sentință nedefinitivă de acuzațiile de trafic de influență, efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, constituirea unui grup infracțional organizat și fals în declarații – la butoanele Secretariatului General al Guvernului (SGG).

Vrea Justiția și Externele

Potrivit surselor PSnews.ro, contrele cu Tăriceanu sunt cauzate de insistențele lui Liviu Dragnea de a prelua Justiția și Externele în ograda PSD, oferind ALDE, la schimb, alte trei ministere, agenții și secretari de stat, în condițiile în care Tudorel Toader refuză să avizeze ordonanța amintită, iar Teodor Meleșcanu este acuzat cu virulență, în cadrul PSD, că nu face lobby extern pentru a ”justifica” permanenta ofensivă anti-Justiție și că nu s-a implicat potrivit așteptărilor lui Dragnea în războiul acestuia cu fostul șef al SRI, ambasadorul George Maior. Aceleași surse susțin că Tăriceanu i-a retezat-o din scurt lui Dragnea, anunțându-l că intenționează să-i mențină pe poziții atât pe Toader cât și pe Meleșcanu – ceea ce l-a enervat pe Dragnea, întrucât o astfel de OUG fără un aviz din partea Ministerului Justiției ridică gigantice semne de întrebare, pe lângă cele deja existente.

De ce este ”special” Meleșcanu

De notat că septuagenarul Teodor Meleșcanu este unicul ministru de Externe din Uniunea Europeană care a servit (pe când activa în protipendada DIE) un dictator genocidar. Să nu uităm nici că veșnicul Meleșcanu a fost ministrul care s-a ”ocupat” de votul diasporei la alegerile din 2014. În pofida serviciilor deja făcute, Dragnea consideră că are nevoie de un ministru de Externe controlabil și mult, mult mai combativ decât Meleșcanu, în perspectiva taifunului pe care îl va isca adoptarea mult doritei OUG cu adresă explicită vizând amnistia și grațierea.  

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *