Skip to content
Politică

Cum vrea Dragnea să ÎNGROAPE eșecul referendumului! Desfășurătorul unui CEx cu adresă EXCLUSIV SURSE

Aktual24

În timp ce Liviu Dragnea și apropiații săi evită cu abnegație subiectul, așteptând ca usturimea înfrângerii să-și mai piardă din intensitate, lamentabilul eșec al referendumului pentru familia tradițională cutremură din temelii PSD.

Potrivit surselor PSnews.ro, primarul Capitalei – am numit-o pe Gabriela Firea –, vicepreședintele Adrian Țuțuianu (Dâmbovița) și vicepremierul Paul Stănescu (Olt) vor ca viitorul CEx să realizeze o analiză aplicată a eșecului de la urne, în timp ce Liviu Dragnea caută soluții pentru a îngropa orice discuții interne în acest sens.

Problemele șefului PSD

Motivele pentru care Dragnea se căznește să facă uitat eșecul sunt multiple. În primul rând, atât momentul organizării referendumului cât și strategia aferentă a PSD au fost pregătite și decise chiar de infractorul dublu condamnat Liviu Dragnea, care pozează dintotdeauna într-un mare adept al familiei tradiționale, dar care, în maniera-i caracteristică, nu are de gând să-și asume eșecul demersului. În al doilea rând, cu excepția a doi-trei baroni fideli (care oricum n-au rupt norma!), cei mai frenetici susținători ai lui Liviu Dragnea au înregistrat scoruri de toată jena, iar teleormăneanul nu are nici cel mai mic interes să-i sancționeze în vreun fel.

Țuțuianu, Stănescu și pocăiții din Suceava

La polul opus, Stănescu și Țuțuianu se găsesc în vârful clasamentului celor mai bune procente obținute – facem precizarea că mobilizarea din Suceava nu se datorează PSD, ci numeroaselor comunități de pocăiți care s-au prezentat masiv la urne. Chiar dacă bucureștenii au votat într-un procent de aproximativ doar 10%, Dragnea nu avea mari așteptări de la Capitală – unde apropiatul său Daniel Florea (S5) a înregistrat cel mai mic procent de prezență – și nici de la mediul urban în general.

După faptă și răsplată…

Sursele PSnews.ro susțin că, pentru viitorul CEx, Dragnea ia în calcul realizarea unei analize (doar fiindcă nu o poate evita cu totul!) ale cărei concluzii să fie că PSD nu a înregistrat un eșec, că vinovați sunt propagandiștii mincinoși din online și că, finalmente, social-democrații ar fi reputat un succes, fiindcă și-au mobilizat părți considerabile din electorat. Este foarte posibil ca Dragnea să-și impună și de data aceasta punctul de vedere, fără nici cea mai mică problemă. Cu atât mai mult cu cât viitorul CEx va tranșa remanierile, iar șeful PSD se pregătește să-și premieze fidelii cu ministere, secretari de stat și alte sinecuri guvernamentale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *