Skip to content
Puterea Știrilor Video

Cum vrea PMP să țină IT-iștii în țară: O să înființăm un minister nou pentru Inteligență Artificială

officelovin.com

Într-un interviu pentru „Puterea Știrilor”, Eugen Tomac, președintele PMP, a declarat că Partidul Mișcarea Populară își dorește ca viitorul cabinet de miniștri să aibă un Minister pentru Inovare, Digitalizare și Inteligență Artificială.

„Noi avem ceea ce este cel mai important în acest domeniu și anume resursa umană. Toate marile companii IT din întreaga lumea au reprezentanțe puternici în România. Aici cred că este nevoie de voință politică și un pic mai mult curaj și viziune. PMP insistă ca viitorul cabinet să aibă un minister pentru Inovare, Digitalizare și Inteligență Artificială”, spune Tomac.

Acesta susține că România trebuie să fructifice fondurile oferite de Uniunea Europeană pentru dezvoltarea și utilizarea inteligenței artificiale.

„Trebuie să avem pretenția și să insistăm să creăm un centru de inteligență artificială la noi în țară, pentru că inteligența artificială va fi utilizată și în agricultură, medicină, transport, economie și energie, deci trebuie să avem curaj să privim în perspectivă.

Atât timp cât Uniunea Europeană pune la dispoziție un buget de 143 de miliarde de euro trebuie să avem curaj să ne dezvoltăm pe această dimensiune”, a conchis președintele PMP, Eugen Tomac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *