Skip to content
Puterea Știrilor Video

Cum vrea PNL să rezolve problema Secției Speciale. Daniel Fenechiu: Aceasta este soluția care corespunde tuturor cerințelor din interiorul coaliției care susține guvernul

psnews.ro
" "

Senatorul PNL Daniel Fenechiu consideră că pentru desființarea Secției Speciale de Investigare a Magistraților este foarte important să fie respectate toate prevederile democratice, toate angajamentele pe care PNL și le-a luat în momentul în care s-a construit coaliția cu care a fost făcut acest noul guvern minoritar.

„Poate vă amintiți că unii au spus să lucrăm fără ordonanță de urgență, alții au spus că trebuie desființată doar prin lege, așadar soluția, care corespunde tuturor cerințelor din interiorul coaliției care susține guvernul, ar fi prin procedură parlamentară. Există în acest sens un proiect de lege care va fi dezbătut în Camera Deputaților, apoi în Senat ca și cameră decizională, iar până la momentul în care va fi discutată, e posibil ca PNL să aibă și majoritate parlamentară”, a declarat Daniel Fenechiu la ”Puterea Știrilor”.

" "

Problemele legate de Secția Specială, recursul compensatoriu și Raportul pentru Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) vor fi soluționate tot prin lege, spune liderul senatorilor liberali, ”deoarece este o problemă de moralitate și de reputație să respecți înțelegerile convenite cu cei cu care ai format guvernul și ți-ai asumat respectarea unui set de reguli pe care le-ai convenit împreună”.

„Este un guvern care gestionează țara pe o perioadă determinată, menirea fiind de a stopa în principal declinul și direcția greșită în care mergea România, iar cei care susțin PNL, forțele progresiste, pot înțelege o amânare, dar nu pot înțelege o abdicare de la principii. Când le explici românilor că avem un referendum care ne împiedică să dăm o ordonanță de urgență, dacă noi ne apucăm și încălcăm voința românilor, indiferent dacă scopul este altul, nu suntem mai buni ca cei dinainte. Cred că promisiunile trebuie ținute cu respectarea principiilor și regulilor care au fost stabilite de români prin referendum și stabilite cu partenerii de coaliție”, a adăugat Fenechiu.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *