Skip to content
Politică

Cum vrea să ajungă Iohannis „general” din simplu „căpitan” de municipiu

Deputatul Virgil Guran, vicepreședinte PLR, a declarat că o candidatură a lui Klaus Iohannis la Președinția României nu îi asigură acestuia competența necesară pentru a ocupa această funcție, iar primarul Sibiului se încăpățânează în a înțelege că a conduce o țară nu este același lucru cu a conduce un municipiu. Vicepreședintele PLR a mai spus că Iohannis vrea, cu ajutorul PDL și al lui Traian Băsescu, să ajungă din „căpitan” de municipiu, „general” de țară.

„Depunerea candidaturii de către Klaus Iohannis demonstrează că drumul politic autodistructiv al Partidului Național Liberal nu mai poate fi oprit, oricâte eforturi ar fi făcute. Această candidatură confirmă tupeul și lipsa oricăror remușcări de conștiință din partea lui Klaus Iohannis în ceea ce privește modul în care a ajuns candidat la prezidențiale. În acest moment, un văl parcă a căzut peste gândirea și ochii celor din PNL, care nu mai pot vedea că predau partidul, încet dar sigur, lui Traian Băsescu și că Iohannis nu face altceva decât jocurile PDL-ului și ale liderului său spiritual Traian Băsescu.

Candidatura lui Klaus Iohannis reprezintă o sfidare la adresa cetățenilor, a liberalilor adevărați, dar și a justiției, cu care el se luptă în dosarul de incompatibilitate. Cel numit „generalul”, de către un acoliții săi slugarnici și lingușitori, arată că nu îi pasă de modul în care evoluează în politică, chiar dacă asta înseamnă să calce totul în picioare. Iohannis vrea, cu ajutorul PDL și al lui Traian Băsescu, să ajungă din „căpitan” de municipiu, „general” de țară.

Totuși, candidatura la prezidențiale nu îi asigură acestuia competența necesară pentru a ocupa această funcție, atât de importantă în statul român. Iohannis se încăpățânează în a înțelege faptul că a conduce o țară nu este același lucru cu a conduce un municipiu. Când ești președinte nu îți mai pompează nimeni fonduri pentru proiecte pe care mai apoi să le folosești doar pentru a te lăuda. Ca președinte trebuie să ai viziune politică, să fii în stare să răspunzi de politica externă a României. Iohannis nu are această capacitate și nici nu o va avea, oricâte derogări ar mai primi”, a afirmat Virgil Guran.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *