Skip to content
Politică

Cum vrea UDMR să rezolve problema supraaglomerării din penitenciare

puterea.ro

Cei aflaţi după gratii ar putea fi eliberaţi condiţionat după executarea a jumătate din pedeapsă, iar pentru fiecare carte scrisă ar putea scăpa din nou de 30 de zile de închisoare. Cel puţin asta arată un proiect de lege al UDMR, înregistrat la Senat.

Cei care au iniţiat proiectul propun modificarea articolului 100 din Codul Penal, care se referă la condiţiile eliberării condiţionate. Potrivit documentului, eliberarea condiţionată să se poată face după executarea a jumătate din pedeapsă, în cazul în care nu depăşeşte 10 ani, faţă de două treimi, cât prevede Codul Penal în acest moment, scrie realitatea.net.

Parlamentarii UDMR mai propun ca regimul închis să se aplice doar persoanelor condamnate pentru fapte comise cu violenţă, iar în cazul persoanelor condamnate la închisoare de până la un an, executarea pedepsei să se facă la domiciliu.

Propunerea legislativă semnată de mai mulţi parlamentari UDMR şi depusă la Parlament se referă şi la cărţile scrise după gratii. Conform proiectului, ar trebui să revină articolul care prevede că o carte scrisă echivalează cu 30 de zile de închisoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *