Skip to content
Politică

Cum vrea vicepremierul Borc să atragă diaspora în țară

ziuanews.ro

Citiți, în cele ce urmează, ce planuri are vicepremierul Costin Borc (ministrul Economiei) pentru atragerea în țară a românilor care acum locuiesc și muncesc în străinătate.

România are nevoie de infrastructură și de forță calificată de muncă, dar și de o anumită flexibilitate pentru readucerea în țară a românilor din diaspora, susține Costin Borc, într-un interviu publicat, joi, de către Agerpres.

Borc afirmă că nicio o industrie cu potențial din România nu poate crește fără forță de muncă calificată, fără absolvenți de universități și fără adaptarea curriculei universitare „nevoilor de astăzi” și fără eliminarea abandonului școlar.

Ministrul Economiei a subliniat, totodată, că parteneriatul creat deja între industriile auto și IT ar putea fi multiplicat în aeronautică sau în agricultura de precizie, deoarece numai așa România poate evita să rămână o industrie low-cost.

În opinia lui Costin Borc, creșterea economică estimată de FMI și CE pentru România, cea mai mare din regiune, poate fi sustenabilă dacă există investiții din profitul reinvestit sau dacă resursele populației vor putea fi atrase în economie.

Vicepremierul a mai vorbit în interviu despre rectificarea bugetară care va avea loc săptămâna viitoare, despre recentele măriri salariale aprobate în Parlament pentru sectorul bugetar, precum și despre situația la zi a unor proiecte inițiate în ultimul an la minister.

Citiți AICI întregul interviu.

1 comentariu la “Cum vrea vicepremierul Borc să atragă diaspora în țară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *