PSnews

Ultima Oră

Cumetrii uluitoare la Vama Română, garnisite cu dosar la DNA și riscuri de securitate

sputnik.md

Citiți în cele ce urmează despre un lanț de cumetrii uluitoare de la Vama Română, garnisite cu un dosar la DNA, precum și cu riscuri de securitate, izvorâte din lipsa unor certificate ORNISS.

Începand cu 20 iulie 2017, ANAF are un nou vicepreședinte, în persoana lui Nicolae Pietrăreanu, care în același timp coordonează Direcția Generală a Vămilor (DGV).

In realitate el este doar numele din fata, vama fiind condusa de fapt de un celebru vames controversat, Adrian Bogdan, fost sef al Vamii Baneasa, despre care presa a tot scris de-a lungul timpului (în special cu privire la uriașa lui avere), susțin cei de la Cetățeanul.net.

Același Adrian Bogdan a fost unul din locotenenții lui Dinu Gheorghe (zis Dinu Vamă), uns de acesta pe functia de Director al Directiei Regionale Vamale Bucuresti dupa ce fusese dat afara din sistemul vamal (normele DGV prevăd că timp de 2 ani funcționarul sancționat nu poate fi promovat).

„Acum noul vicepresedinte al Vamilor Nicolae Pietrareanu l-a numit pe celebrul Adrian Bogdan consilier cu preluarea atributiilor de sef de cabinet al Vicepresedintelui ANAF (asta dupa ce il propusese Sef Cabinet Vicepresedinte ANAF dar nu a reusit numirea datorita lipsei certificatului ORNISS si a neconformitatii Directiei de Integritate in ceea ce il priveste pe Adrian Bogdan). Totusi in ciuda problemelor de integritate dovedite, Pietrareanu nu si-a mai pus Sef de Cabinet si l-a numit consilier cu atributii de Sef de Cabinet pe Adrian Bogdan.

Si ca sa nu piarda timpul, se incepe Marea Reorganizare a Vamii… Se formeaza un grup de lucru pentru elaborarea proiectului de reorganizare condus tocmai Adrian Bogdan (seful de facto din spatele lui Pietrareanu…).

[…]

Sotia lui Adrian Bogdan este proaspat introdusa in vama (anul trecut) printr-un ajutor reciproc intre Adrian Bogdan si Paul Petrof, actualul Director al Directiei Regionale Vamale:

Paul Petrof a angajat-o pe sotia lui Bogdan Adrian (fosta functionara la banca) in decembrie 2016 ajutand-o in mod direct din calitatea de sef al comisiei de examinare, asta dupa ce picase cu putin timp inainte examenul de angajare la vama posta. Asta s-a intamplat, spun sursele noastre, dupa ce Adrian Bogdan a fost de acord cu angajarea sotiei lui Paul Petrof de la OPC (via DGRFP) la vama Baneasa unde Adrian Bogdan era sef”, explică site-ul citat.

Găsiți AICI mai multe detalii, inclusiv documente, precum și detalii atât despre lipsa certificatului ORNISS pentru Adrian Bogdan (ce i-ar oferi acces la informații clasificate), cât și despre DNA, care îl anchetează pe un cumătru al lui Bogdan.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi