Skip to content
Politică

„Cumințenia Pământului”: Guvernul Dăncilă vrea să restituie banii, dar nu se grăbește

sokant.ro

Guvernul Viorica Dăncilă vrea să le restituie banii românilor țepuiți de către tehnocrați prin operațiunea „Cumințenia Pământului”, dar nu se grăbește.

Statul român vrea să restituie integral donaţiile făcute pentru „Cuminţenia Pământului” până pe 31 decembrie 2018, iar proiectul de hotărâre semnat de prim-ministrul Viorica Dăncilă se află în dezbatere publică până pe 10 martie, potrivit News.ro.

Astfel, sumele de bani ar putea fi restituite donatorilor integral din contul de disponibilităţi deschis la Trezoreria Statului şi / sau din conturile deschise la instituţiile de credit, până la data de 31 decembrie 2018, se arată în proiect.

Sumele colectate în lei vor fi restituite pe bază de ordin de plată din contul de disponibilităţi deschis de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale la Trezoreria Statului şi / sau din conturile în lei deschise la instituţiile de credit. Cele în valută vor fi restituite pe bază de ordin de plată din conturile în valută deschise de MCIN la instituţiile de credit.

Sumele colectate în numerar vor fi restituite persoanelor fizice sau juridice care şi-au exprimat această opţiune în mod expres.

Dacă Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN) nu deţine suficiente informaţii pentru identificarea anumitor donatori, instituţia va comunica public pe pagina proprie de internet şi prin mass-media necesitatea transmiterii informaţiilor necesare în vederea restituirii sumelor donate.

Donatorii neidentificaţi vor depune la MCIN la adresele, inclusiv prin poşta electronică, comunicate public pe site-ul propriu, precum şi pe alte căi mediatice, o cerere de restituire a sumelor, până la data de 30 septembrie 2018.

Persoanele fizice sau juridice care au donat bani şi care nu doresc restituirea lor trebuie să îşi exprime alegerea în scris, către MCIN, până pe 15 mai 2018.

Pentru donaţiile făcute prin SMS, cursul valutar la care se va face returnarea sumei de 2 euro către donatorul final este cel din data rectificării pe factură / bonusarea la numărul de telefon în cazul cartelei prepay.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *