Skip to content
Politică

Cunoscut avocat, aprecieri sumbre despre Grecia: „Este terorism contractual!” Legătura cu fostul preşedinte Traian Băsescu

Un avocat face aprecieri sumbre despre Grecia: „Este terorism contractual!” Legătura cu fostul preşedinte Traian Băsescu

„Când te împrumuţi cu 1% dobândă pentru a da unui stat împrumut cu 20% dobândă, nu mai este economie, este terorism financiar. Când pretinzi ca astfel de «înţelegeri» să prevaleze asupra voinţei populare exprimate prin referendum, nu mai este politică şi nici justiţie, este terorism contractual”, a scris, marţi, pe Facebook, avocatul Gheorghe Piperea, cunoscut în spaţiul public pentru procesele câştigate împotriva unor bănci, în favoarea unor persoane care contractaseră credite în franci elveţieni.

El a transmis un mesaj şi pentru „tehnocraţii bruxelezi care reîncep «negocierile» cu Grecia” marţi:.

„It’s not the economy, stupid! It’s Democracy (Nu este vorba despre economie, proştilor! Ci despre Democraţie – n.r.)”, a punctat Piperea, parafrazând sloganul fostului preşedinte american Bill Clinton în campania din 1992, împotriva lui George Bush senior.

Totodată, Gheorghe Piperea a făcut legătura cu Traian Băsescu, în contextul referendumului din 2012, de demitere a sa din funcţia de preşedinte.

„Ce s-a întîmplat în Grecia, tipii care au făcut posibilă această mişcare, lumea care a venit la vot într-o proporţie care l-ar fi aruncat peste bord şi pe marinelul nostru naţional în 2012, toate astea nu ar fi trebuit să existe, după mintea şablonată a vătafilor europeni ai overlorzilor sistemului şi pentru intelectul sugrumat al compradores-ilor noştri naţionali”, a mai scris avocatul, făcând aluzie la administratorii est- şi sud-est-asiatici ai unor afaceri locale deţinute de europeni.

În opinia lui Gheorghe Piperea, această situaţie „este lebăda neagră a cărei apariţie resetează tot ceea ce «ştiam» că ştim. E o «chestie» tipic umană numită «opţiune». Omul nu este o fiinţă a destinului, ci o fiinţă a opţiunii”.

„Chiar dacă cei cu inteligenţă emoţională limitată nu pot accepta asta (probabil din orbire fariseică), fenomenul de black swan (de lebădă neagră, adică neprevăzut, care schimbă radical funcţionarea lucrurilor – n.r.) va exista atât timp cât omul va rămâne om. Just deal with this! (Pur şi simplu obişnuiţi-vă cu asta! – n.r.)”, a conchis Piperea.

1 comentariu la “Cunoscut avocat, aprecieri sumbre despre Grecia: „Este terorism contractual!” Legătura cu fostul preşedinte Traian Băsescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *