Skip to content
Coronavirus

Cunoscutul scriitor chilian Luis Sepulveda, infectat cu coronavirus

Scriitorul chilian Luis Sepulveda a rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus, după revenirea de la un festival literar din Póvoa de Varzim, Portugalia.
Agenția italiană Ansa scrie că Luis Sepulveda și soția sa Carmen Yanez au fost infectați cu noul virus. Scriitorul chilian, cu domiciliul în Spania, și soția sa au avut primele simptome la două zile după întoarcerea de la un festival literar din Póvoa de Varzim, Portugalia. Infecția a fost confirmată de autoritățile medicale din Asturias.
Sepulveda (70 de ani) și soția sa, poeta Carmen Yáñez (66 de ani) au fost în Portugalia între 18 și 23 februarie și primele simptome au apărut pe data de 25, dar momentan nu există informații despre locul în care au luat virusul cei doi.
Medicii încearcă să identifice „contactele apropiate” ale scriitorului.
Direcția generală pentru sănătate a fost informată despre un caz confirmat de COVID-19 în Principatul Asturias, identificat ulterior drept scriitorul Luis Sepúlveda, care a fost în regiunea nordică a Portugaliei în perioada 18-23 februarie. Diagnosticul de laborator a fost pozitiv, așteptând confirmarea laboratorului național de referință„, se arată într-o notă a autorităților locale de sănătate, potrivit Hotnews.

Născut în Chile, în 1949, Luis Sepúlveda este autorul celebrului roman „Bătrânul care citea romane de dragoste”, publicat la Editura Polirom în 2002. fiind recunoscut pentru felul inedit de a trata teme și pentru îndrăzneala de a pune probleme incomode.

Luis Sepúlveda a obținut premii literare de mare prestigiu în lumea hispanică: Premiul Casas de las Americas (1969), Premiul Gabriel Mistral pentru poezie (1976), Premiul Romulo Gallego pentru român (1978), Premiul Tigre Juan (1989).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *