Cupa Mondială de rugby: Surugiu şi Gorin, la ultimul meci în tricoul stejarilor

naţionala de rugby
Sursa foto: Rugby Romania

Naţionala de rugby a României va disputa duminică, 8 octombrie, ultimul meci la Cupa Mondială de Rugby din Franţa. Stejarii vor întâlni Tonga, pe Stade Pierre-Mauroy de la Lille, de la ora 18:45, partida fiind transmisă în direct pe Orange Sport 3 şi Digi Sport 2. Ultimul meci al României la Cupa Mondială la această ediţie înseamnă şi ultima apariţie în tricoul de Stejar al lui Florin Surugiu şi al lui Andre Gorin, ambii anunţându-şi retragerea de la echipa naţională.

Cu 104 selecţii, participant la trei ediţii ale Cupei Mondiale, Florin Surugiu, vorbeşte cu emoţie despre partida de duminică şi povesteşte despre felul în care rugby-ul i-a schimbat viaţa. De asemenea, are un mesaj special pentru fiul lui Adam, care deja îi calcă pe urme, făcând rugby la Rugby Academy Bucureşti, la grupele de U8.

“O să fie selecţia cu numărul 105, am anunţat în sânul echipei, o să fie ultima mea selecţie ca Stejar, sunt foarte emoţionat, o să fie ultimul meci ca Stejar, se mai scrie o pagină cu numele meu şi apoi voi pune ghetele în cui. Am foarte mari emoţii, va fi foarte greu, este un meci important pentru mine, pentru echipa României, este ultimul meci al nostru la Cupa Mondială, ultimul meci în care toată lumea îşi pune gândul să venim cu o victorie acasă, o să fie un moment foarte greu pentru mine, dar în acelaşi timp cu ambiţie foarte mare.”, a declarat Surugiu.

Acesta  a fost titular în meciul câştigat cu Tonga, în noiembrie 2021, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, 32-20.

Un adevărat lider al Stejarilor, Andre Gorin îşi va încheia şi el cariera la echipa naţională, în meciul de duminică. Debutant pentru România într-un meci cu Germania din Cupa Europeană a Naţiunilor, în 2009, acesta a adunat 45 de selecţii pentru România. El vorbeşte despre ce a însemnat echipa naţională şi mândria de a purta pe umeri tricolorul, fiind încrezător în generaţiile viitoare ale rugbyului românesc.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL