Skip to content
Alegeri locale 2020 Politică

Cuplul ciudat al localelor: Viorel Cataramă și Adina Alberts vor Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 1

Inquam Photos / Marius Zmarandescu

Cuplul format din Viorel Cataramă și Adina Alberts vrea să calce pe urmele unui alt cuplu celebru din politica românească: Gabriela Firea – Florentin Pandele. În cazul celui din urmă cuplu, unul este primarul general al Capitalei, celălalt este primarul din Voluntari. Ei bine, Viorel Cataramă își dorește și el Primăria Generală a Capitalei, în timp ce soția sa, Adina Alberts e susținută de Victor Ponta la Primăria Sectorului 1.

Viorel Cataramă, candidat la Primăria București

După eșecul înregistrat la alegerile prezidențiale, acolo unde a obținut doar 0,53 de procente, echivalentul a 48.622 voturi, omul de afaceri Viorel Cataramă vizează Primăria Municipiului București la alegerile programate pentru data de 27 septembrie. La alegeri, Viorel Cataramă va candida oficial din partea Mișcării Patrioților Români, o inițiativă politică ce îi aparține.

Pe perioada pandemiei de coronavirus, Viorel Cataramă s-a făcut remarcat prin retorica sa negaționistă acuzând în numeroase ocazii autoritățile publice din țară că suspendă drepturile și libertățile “fără o motivație solidă, frica fiind elementul determinant”. În mai, Viorel Cataramă intra în vizorul presei și al autorităților după ce ar fi mers să se infecteze intenționat într-o localitate aflată în carantină. La momentul respectiv, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni i-au deschis dosar penal lui Viorel Cataramă.

Încercând să capitalizeze politic de pe urma negaționiștilor și a conspiraționiștilor care nu văd un pericol real în pandemia de coronavirus, Viorel Cataramă dorește să se poziționeze drept un reprezentant al acestui sector al populației. De altfel numărul negaționiștilor a crescut simțitor în țară în ultimele luni, așa cum o arată și ultimele sondaje de opinie. Totodată, potrivit unui sondaj IRSOP publicat de Europa Liberă, Viorel Cataramă ar avea 9 procente în Capitală.

Adina Alberts, candidat la Primăria Sectorului 1

Interesant e că și soția lui Viorel Cataramă va candida pentru Primăria Sectorului 1. De profesie medic estetician, aceasta e susținută de alianța dintre partidul lui Victor Ponta și noul partid al lui Robert Negoiță. La fel ca și Viorel Cataramă, Adina Alberts s-a făcut remarcată în spațiul public tot printr-o atitudine de contestare vis-a-vis de pericolul reprezentat de pandemia de coronavirus. Aceasta a distribuit diferite mesaje pe Facebook prin care contesta purtarea obligatorie a măștii, îl lăuda pe președintele american Donald Trump pentru ideea de a injecta dezinfectant în sânge și acuza „instaurarea pentru totdeauna a unei noi ordini mondiale”.

Așadar, pare că ambii soți încearcă să se cațere pe valul negaționist din țară, aruncând în joc candidaturile la două primării importante. De altfel, susținerea Adinei Alberts de către partidul lui Victor Ponta nu ar putea fi deloc o coincidență, ținând cont de faptul că, potrivit sondajelor de opinie, majoritatea negaționiștilor ar vota mai degrabă cu Pro România în alegeri. Așadar, Victor Ponta încearcă și el să capitalizeze politic de pe urma pandemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *