Skip to content
Politică

Cuplul Ponta-Dragnea va fi scutul PSD-ului împotriva justiției? EXCLUSIV

După ce a fost exclus din PSD, Valeriu Zgonea riscă să piardă funcția de președinte al Camerei Deputaților. Social-democrații nu mai vor să-l susțină, iar Liviu Dragnea a anunțat că încearcă să-l convingă pe Victor Ponta să se implice în deciziile politice.

Zgonea și-a dorit puterea în partid, iar acum se pare că plătește pentru această dorință care ardea mocnit de mai mult timp în mintea lui. A fost o bătălie pe care a pierdut-o fără să aibă vreo șansă la victorie, iar șefia Camerei se anunță o altă înfrângere pentru colegul lui Mihai Viteazu.

Să presupunem că PSD va avea mai multe voturi și îl va impune pe Victor Ponta președinte al Camerei Deputaților. Cine are mai mult de câștigat în urma acestei mutări?

De parcă nu era suficient să avem un președinte al Senatului cu un mesaj antijustiție și un președinte de partid condamnat definitiv, vom avea și un președinte al Camerei Deputaților urmărit penal. Din acest mic tablou al politicii românești nu ne rămâne de înțeles decât faptul că politicienii corupți au câștigat, iar justiția a pierdut.

Se preconizează că Victor Ponta, dacă va fi următorul președinte al Camerei, va facilita adoptarea unor măsuri legislative antiDNA și, în general, antijustiție. Dacă ne uităm la dosarele penale ale lui Ponta și ale președintelui PSD ar trebui să ne fie teamă de jocurile de culise.

Totuși, Liviu Dragnea își poate simți amenințată funcția de președinte PSD după instalarea lui Ponta la conducerea Camerei. Cu toate că declarațiile publice par prietenoase, Dragnea nu este dispus să renunțe la șefia partidului. Dacă nici măcar o condamnare definitivă nu l-a convins s-o facă, atunci este evident că ține cu dinții de această funcție. Totodată, l-a exclus din partid pe Zgonea care râvnea la fotoliul de lider. Pe de altă parte, nici Victor Ponta nu este un politician care să răspundă la ordinele lui Dragnea, iar colaborarea dintre cei doi poate avea de suferit. Orgoliile politice uneori sunt mai puternice decât interesele partidului.
Victor Ponta nu se va mulțumi doar cu șefia Camerei Deputaților și va încerca să revină la conducerea PSD. Rămâne de văzut dacă baronii locali îl susțin în continuare pe fostul premier sau au încredere deplină în deciziile lui Dragnea, care poate veni cu o propunere surpriză pentru șefia Camerei.

1 comentariu la “Cuplul Ponta-Dragnea va fi scutul PSD-ului împotriva justiției? EXCLUSIV

  1. Nu inteleg de unde stiti voi tot ce se va intâmpla in viitor in Camera Deputatilor. Vå faceti semne cu Vanga, cu Nostradamus, cu SRI, cu SPP, cu Kovesi a lui Nemes etc. De unde le stiti voi pe toate? Cititi in banii åia care vi då patronul? Sau asta este prestatia d-voastra pentru banii primiti.
    Pacat de voi cå ati devenit trompete, dar mai ales de noi ca vå avem pe voi la butoanele propagandei. Nu va este totusi frica de mamaliga din ColoniaRO care poate exploda oricând? Stai si te intrebi ce lapte ati supt voi când erati bebelusi?
    Cu respect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *