Skip to content
Internațional

Curba epidemiei de Covid-19 continuă să scadă în Coreea de Sud

Inquam Photos / Octav Ganea

Autorităţile sanitare din Coreea de Sud au raportat marţi 27 de noi cazuri de infectare cu Covid-19, aceasta fiind a 13-a zi consecutivă în care numărul de îmbolnăviri înregistrate este sub 100, relatează The Guardian. Rata îmbolnăvirilor descreşte în epicentrul Daegu şi oraşele din jur. Cifrele anunţate marţi de Centrul pentru controlul şi prevenţia bolilor din Coreea de Sud au adus bilanţul naţional la 10.564 de cazuri şi 222 de decese.

Autorităţile sanitare au spus că cel puţin 940 de cazuri au fost legate de persoane care au ajuns în ţară din străinătate, cele mai multe de acest fel fiind detectate în ultimele trei săptămâni.

În urmă cu zece zile, autorităţile sud-coreene au anunţat că extind campania de distanţare socială, după ce s-au arătat îngrijorate de creşterea cazurilor „importate” de Covid-19 şi de apariţia de noi focare. Ministrul Sănătăţii a spus că măsurile vor fi menţinute până când numărul de noi cazuri depistate zilnic scade sub 50, număr pe care oficialii cred că sistemul sanitar îl va putea gestiona.

Coreea de Sud, la o populaţie de 51 de milioane, a efectuat peste 500.000 de testări, informează news.ro.

La nivel global, de la depistarea coronavirusului, în decembrie 2019, în Wuhan (China), au fost înregistrate 1,9 milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 116.000 de decese. Peste 440.000 de oameni dintre cei bolnavi au fost vindecaţi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *