Skip to content
Opinii & Analize

Curiozități de pisică privind Ziua Națională

PS News

De data asta chiar sunt curios, deși festivismul nu-i tocmai genul meu. Sunt curios ca o pisică să aflu cum o să fie manifestările de Ziua Națională?

O să fie cu fasole și cârnați la marmidă? Că acum arată a exercițiu de protecție civilă, nu a sărbătoare.

O să fie cu discursuri patriotice? Că așa a zis Helvig, șeful SRI, că anul ăsta, în mod cu totul excepțional, patriotismul n-o să mai fie considerat un sentiment antieuropean.

O să fie cu politicieni care fac băi de mulțime? Serios? Au curajul ăsta? Nu se tem că o să-i sufoce cineva cu facturi la energie făcute cocoloș?

Și, mai presus de toate, sunt curios cum/unde o să fie parada/paradele militare.

Că la dotări suntem praf, avem de toate, dar puține și nefuncționale.

La oameni suntem praf: mulți la TESA, puțini operaționali, plus găștile de hoți care înlocuiesc kerosenul cu zeamă de varză de se strică avioanele alea, de zeci de milioane de dolari, ca niște Dacii vechi.

Și la motivație suntem praf: 4 din 10 români cred că statul român se comportă ca un agresor, și că, dacă ar începe un război, ar fi mai bine să se care de aici decât să lupte.

Nu mai zic nimic de motivația celor ce formează coloana vertebrală a Armatei, ofițerii. Amenințați cu reducerea pensiilor, sunt șanse mari să folosească ziua de 1 decembrie ca să-și scrie cererea de demisie și pensionare anticipată. Că atât i-a dus capul pe politicieni să discute zilnic, din tot PNRR-ul: pensiile militarilor.

Pentru cei proști, care pun botul la bullshit-ul guvernamental și european: pensia medie în armată este de 3.500 lei net, iar leafa medie a unui militar de carieră este mai mică decât cea a unui jandarm, deși jandarmul nu riscă să moară la serviciu decât dacă se duce beat, în civil, la un nuntă de interlopi și dă dedicații pentru toată jandarmeria.

Cum ziceam: aștept, curios ca o pisică. O pisică europeană, desigur, nu un russian blue.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *