Skip to content
Politică

Curiozitățile candidaților propuși de PSD Bacău la parlamentare: studii la 42 de ani, trei joburi în același timp și un deputat controversat

INQUAM/Octav Ganea

Social-democrații au dat publicității lista oamenilor pe care îi propun în funcții de senatori și deputați pentru viitorul Parlament. Astfel, PSD Bacău vine cu câteva propuneri care merită evaluate din plin. Să-i cunoaștem așadar pe câțiva dintre cei propuși de PSD.

Breahnă Pravăț Ionela Cristina, trei joburi în același timp

Membră a Consiliul Local Bacău, Breahnă Pravăț Ionela Cristina este propusă de PSD Bacău pe locul 2 pe lista pentru Senat, după un medic Purcărin Bianca. Despre Breahnă Pravăț Ionela Cristina presa locală scria că face parte din categoria “super-oamenilor” din Bacău. Potrivit CV-ului, în 2018 de pildă, pe lângă funcția de consilier local din partea PSD și președinte la Comisia pentru activități economico-financiare, buget, investiții, doamna Breahnă Pravăț era și director executiv la Oficiul Cadastru și Publicitate Imobiliară Bacău, dar și lector universitar la Universitatea “Vasile Alecsandri” Bacău. Toate trei în același timp!

Cum putea să facă doamna Breahnă Pravăț, toate acestea în același timp, ei bine, răspunsul îl dă chiar ea: „Reușesc să le fac pe toate dormind mult mai puține ore decât alții, cu mult efort, cu afectarea seriosă a sănătății și cu implicare foarte multă”, potrivit zdbc.ro. Acum, pe lângă funcția de lector și cea de director, doamna Breahnă Pravăț vrea să își adauge la CV și funcția de senator.

Floroiu Ionel a descoperit plăcerea studiului la 42 de ani

Un alt caz interesant este cel al lui Floroiu Ionel. Deputat ales pe listele PSD în 2016, Floroiu Ionel mai vrea un mandat din partea aceluiași partid. E primul pe lista PSD Bacău la Camera Deputaților, însă prin Parlament a fost mai mult prins dormind. În aprilie de pildă, deputatul Floroiu Ionel a fost a fost trezit din somn la apelul colegilor. Parlamentarul nu a știut nici cu cine vorbește la telefon, nici ce se vota în momentul respectiv. Mai mult, Floroiu Ionel a descoperit plăcerea studiului abia pe la 42 de ani, când, potrivit CV-ului, s-a apucat de facultate. În 2008 a fost licenţiat în ştiinţe Administrative la Universitatea din Bacău. I-a plăcut atât de mult încât a urmat și un master la aceeași facultate. Floroiu Ionel mai spune că știe să lucreze și cu Internet Explorer.

Ilișanu Claudiu a vrut să restricționeze accesul la informații de interes public

Ilișanu Claudiu este unul dintre cei 4 parlamentari PSD care și-au pus numele pe un proiect de lege care viza restricționarea accesului la informații de interes public. Pe lângă ei mai era și parlamentarul Florin Roman de la PNL, acesta retrăgându-și semnătura în cele din urmă. Proiectul a fost puternic contestat de mai multe organizații ale societății civile, precum și din mass-media care avertizau că proiectul reprezintă o restricție inacceptabilă într-un stat de drept. Ilișanu e propus de PSD Bacău pentru încă un mandat de deputat, fiind pe poziția a 3-a la Camera Deputaților.

Culmea e că CV-ul lui Ilișanu nu mai este public pe site-ul Camerei Deputaților, chiar dacă aceasta reprezintă o informație de interes public, adică exact acea categorie de informații la care Ilișanu încerca să restricționeze prin proiectul de lege propus. Din informațiile apărute în presă, atunci când CV-ul său era public, Ilișanu nu ar avea competențe lingvistice, altele decât cele native. Cu alte cuvinte, dacă îi vorbești în engleză, franceză sau orice altă limbă în afară de română, s-ar putea să nu înțeleagă nimic.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *