Skip to content
Educație

Curs de numerologie pentru profesori. Ministerul Educației: Inspectorii școlari să trateze cu atenție ceea ce transmit în teritoriu

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitație cel puțin ciudată pentru profesorii din Galați: aceștia au fost îndemnați să participe la un curs online de numerologie. Invitația este făcută printr-o adresă oficială trimisă de Inspectoratul Școlar Județean. Oficialii Ministerului Educației pun acest lucru pe seama lipsei de experiență și îi îndeamnă pe inspectorii școlari să trateze cu mai multă atenție ceea ce transmit profesorilor.

Am pus o pe seama lipsei de experiență doamnei inspector general în a tria corespondența care vine la un inspectorat școlar și a disemina informația. Eu, având o experiență de inspectorat foarte îndelungată, cunosc faptul că multă corespondență pe care o putem califica drept spam sosește la un inspectorat școlar, depinde de noi cât de atenți suntem în a disemina informația mai departe. Iar ca părere personală nu cred că se poate lua în serios o astfel de adresă”, a spus Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.

Adresa nu era imperativă, era o informare și presupun că fiecare cadru didactic are capacitatea de a alege, mă îndoiesc că astfel de invitație ar fi avut un mare succes. Mai reprede matematică, tot cu numere ne ocupăm, dar mai științific puțin”, a adăugat el.

Cred că o să luăm o măsură generală în a atrage atenția tuturor inspectorilor școlari să trateze cu atenție ceea ce transmit în teritoriu. Trebuie să recunaostem că e prima dată când întâlnim o astfel de situație și n-aș vrea să o trec la capitolul obișnuință, ci la excepții. Doamna inspector general e de foarte puțin timp în funie, de asta am și pus-o pe seama lipsei de experiență în această poziție și sunt convins că va învăța repede din asta”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *