Skip to content
Alegeri locale 2020

CURS: Majoritatea românilor ar vota la alegerile locale, chiar dacă acestea s-ar organiza în perioada stării de alertă

secundatv.ro

Cel mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS arată că majoritatea românilor ar vota la alegerile locale, chiar dacă acestea s-ar organiza în perioada stării de alertă. De asemenea, mai mulți români sunt de părere că alegerile ar trebui organizate decât cei care cred că ar trebui amânate. Trebuie însă menționat că sondajul a fost realizat în perioada 7-21 iulie, când se înregistrau sute de cazuri noi de infectare cu coronavirus pe zi, față de peste 1000 de cazuri zilnice în ultimele zile.

La întrebarea „În opinia dvs. ar trebui să se organizeze alegeri în timpul stării de alertă sau ar trebui să se amâne?”, 48% dintre respondenți au optat pentru organizarea alegerilor, iar 41% au susținut că alegerile ar trebui amânate.

Întrebați dacă ar participa la alegerile locale chiar dacă acestea sunt organizate în timpul stării de alertă, 37% dintre respondenți afirmă că sigur ar participa, iar 20% afirmă că probabil ar participa. 19% dintre respondenți afirmă că probabil nu ar vota la alegerile locale în stare de alertă, iar 17% afirmă clar că nu ar merge la vot.

content-image

content-image

METODOLOGIE:

Universul de eșantionare: populaţia adultă rezidentă în România, în vârstă 18 ani şi peste

Volumul eşantionului: 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%

Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților

Perioada de realizare: 7 – 21 Iulie, 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *