Skip to content
Politică

Cursă cu sufletul la gură SUA: Trump o depășește pe Clinton la milimetru

thefiscaltimes.com

Cursă cu sufletul la gură SUA: Donald Trump (candidatul republican) o depășește la milimetru pe Hillary Clinton (candidatul democrat).

Este vorba despre nu mai mult de 1%, în cel mai recent sondaj dat publicității marți și citat de Ziare.com.

Astfel, 46% dintre alegatorii intervievati au declarat ca il sustin pe Donald Trump, iar 45% pe Hillary Clinton.

Este pentru prima data in ultimele sase luni in care republicanul o devanseaza pe rivala sa democrata. Iata cum arata cel mai recent sondaj, dat publicitatii in urma cu doua zile.

In ceea ce priveste categoriile de electorat, Trump se bucura de sustinerea a 78% dintre alegatorii caucazieni, protestanti evanghelisti. De asemenea, 77% dintre alegatorii care s-au declarat conservatori au spus ca il sustin pe Trump.

Republicanul este preferat si de 68% din electoratul din mediul rural si de 59% dintre barbatii caucazieni.

Pe de alta parte, Clinton se bucura de sustinerea a 81% dintre liberali, a 67% dintre atei, a 60% dintre cei din zonele urbane si de 72% dintre alegatorii din minoritati rasiale.

Autorii studiului de opinie au luat in calcul si entuziasmul alegatorilor fata de cei doi candidati, care este destul de redus.

Astfel, 53% dintre alegatorii care il vor vota pe Trump spun ca sunt „foarte entuziasmati” de el. Acelasi lucru este valabil pentru doar 43% dintre cei care vor vota pentru Hillary Clinton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *